Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Superšportniki, ki jih mora premagati Honda NSX
honda-nsx-rivals (36)

Superšportniki, ki jih mora premagati Honda NSX


Hondin hibridni superšportnik je končno tu, a na trgu ima hudo konkurenco. Koga vse mora premagati?

Honda NSX, težko pričakovani športni hibrid, ki iz 3,5-litrskega šestvaljnika iztisne 500 konjskih moči in 550 Nm navora; zadaj nameščen elektro motor in spredaj nameščena kar dva le-ta bosta pridala še dodatnih 73 konjskih moči in 95 Nm navora. Torej je njegova skupna moč 573 KM in 645 Nm navora. Bo to dovolj za uspešno konkuriranje naslednjim rivalom?

BMW i8

Na prvi pogled je i8 v primerjavi s Hondo NSX nekoliko “podhranjen”, pa vendar je zmožnost modela i8 narediti hibridne avtomobile neverjetno eksotične prav očarljiva.

Na prvi pogled in občutek ne bi nikoli pomislili, da se namesto impresivnega pričakovanega šestvaljnika pod pokrovom motorja skriva majhen trivaljni mlinček. Kljub zelo podobnim številkam sicer ne deluje tako hiter kot njegov rival 911, predvsem zaradi pomanjkanja “drame in nasilja” pri visokih obratih. S časom 4,4 sekunde je še vedno nasilno hiter, hkrati pa ima impresivno dober oprijem.

Audi R8 V10

Seveda, R8, avtomobil, ki je odlično zaznamoval Audijevo zgodovino. Hkrati pa je verjetno tudi prvi superšportnik od originalnega NSX, ki je kot hiter eksotik tudi vsakodnevno uporaben in prijazen za uporabo. Atmosferski desetvaljnik poskrbi za prav posebne čare, ki jih lastniki turbinsko polnjenih motorjev vsekakor niso deležni; tu imam v mislih predvsem odziv desne stopalke in zvok.

Lamborghini Huracán

Če lahko Hondin NSX preseže Audijev 5,2-litrski V10, ima precej dobre možnosti tudi proti baby Lamborghiniju. Slednji je zelo cenjen in pozitivno navdušuje ter opogumlja, da ga preizkusite vse do njegovih skrajnih meja. Preprosto pozna svojo ciljno skupino; to so tisti, ki želijo avtomobil z veliko potenciala in hkrati občutek varnosti, da si upajo izkoristiti njegove zmožnosti do konca.

McLaren 570S

Ja, za okrog 150.000 € sedaj McLaren ponuja kupcem finančno bolj prijazen avtomobil z občutkom za praktičnost in odličnimi pospeški. Za še več prtljažnega prostora pa je na voljo tudi 570GT. Osnova je zelo uravnotežena šasija z odličnim oprijemom. Za tem stoji zelo pameten elektronsko stabilizacijski sistem vključno z novimi nastavitvami, ki v zavojih dopuščajo tudi bolj igriv zadek.

Porsche 911 Turbo S

Če želi NSX zares uspeti, bo moral preseči veliko legendo, ki kupce osrečuje že 4 desetletja – Porsche 911 Turbo. Honda sicer ne more ponuditi dveh dodatnih sedežev, vendar lahko s 573 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom resno konkurira celo temu imenitnežu. A vendar se Turbo S lahko pohvali z odličnim oprijemom in impresivnim speljevanjem z mesta.

Nissan GT-R

Želite hitrost? In tehnologijo? Pa Japonca? Po mnogih letih GT-R še vedno buri duhove med avtomobilskimi navdušenci. Njegove impresivne karakteristike so preprosto neverjetne; doseganje hitrosti je zanj prelahko. Ko avtomobil zares obvladaš, je vožnja z njim preprosto nepredstavljivo zadovoljujoča.

Ferrari 488 GTB

Originalni NSX je ciljal in želel konkurirati Ferrarijevemu 458.Torej si novi NSX zasluži novega sotekmeca; to je 670 konjski 488 GTB, ki bo lažje ukrotil tudi agresivno Hondo NSX. Pospeški so nad tistimi v 458, na tem področju pa prekosi celo Lamborghini Huracana in daje občutek vzleta reaktivnega letala. Je preprosto pospešek, ki ti prisilno pritrdi na sedež avtomobila do konca brutalnega pospeševanja.

Kdo je vodilni po vašem mnenju?

Vir: NetCarShow
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG