Prikaži kategorije
Domov / Koncepti / Superšportnik mehiških korenin z osupljivo močjo!
inferno-exotic-car-07

Superšportnik mehiških korenin z osupljivo močjo!


V Mehiki se je začelo burno dogajanje v industriji hitrih avtomobilov. Nedolgo nazaj se je lahko dežela pohvalila s samo enim športnim avtomobilom. Število le-teh je nato močno narastlo, sedaj pa v igro vstopa že tretji zlovešči proizvajalec superšportnikov, po imenu Inferno.

Na nedavnem Expo Bancomer technology dogodku je podjetje Inferno predstavilo svoj prvi avtomobil po imenu “Exotic Car”. Je hiter in stilsko zelo futurističen avtomobil, ki ponuja veliko zanimivih številk in dejstev.

Prvo dejstvo je vsekakor moč. Razvije lahko namreč okrog 1400 konjskih moči, ki jih proizvede twin-turbo V8. Govori se, da bo za osupljivo pospeševanje skrbelo tudi 670 enot navora, pri čemer enota ni znana. Osupljiva moč naj bi tako po besedah podjetja avtomobil izstrelila do stotice v manj kot treh sekundah in omogočila pospeševanje do vrtoglavih 395 km/h.

inferno-exotic-car-11

Avtomobil je izdelek Antonia Ferrariola, človeka, ki je dizajniral komponenete za znamko Lamborghini. Futurističen, poševen dizajn bo zagotovo navdušil marsikaterega ljubitelja hitrih avtomobilov, ki je kljub skoraj pretirano ostrim oblikovnim linijam še vedno nekaj posebnega in privlačnega.

Zunanjost je izdelana iz revolucionarne mešanice cinka, aluminija in srebra, ki je znano kot novodoben raztegljiv material z močjo srednjeveškega vojaškega oklepa. Le-to naj bi se lahko krčilo in doseglo 100-kratno spremembo svoje originalne velikosti; na ta način absorbira trke brez vpliva na svoje osnovne fizikalne lastnosti, lahko bi mu preprosto rekli tudi neuničljivi.

Proizvodnja modela Exotic Car je pričakovana za prihodnje leto, vendar se za novonastalo podjetje in njihov prvi model lahko še marsikaj zalomi in zavleče.

Kaj menite, bi bil lahko prihajajoči novinec grožnja današnjim najboljšim superšportnikom?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG