Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Subaru / Subaru Forester prenovljen in veliko tišji!
Subi1

Subaru Forester prenovljen in veliko tišji!


Subaru se bo poskusil prebiti na vrh lestvice popularnih terenskih vozil in to z novo generacijo Foresterja, kateremu so zdaj odpravili težave, ki so se pojavljale v preteklosti.

Pri prejšnjih modelih so lastniki najpogosteje poročali o težavah s preglasnim zvokom med vožnjo. Zunanji zvok vetra, trenja gum ter glasnost motorja je na daljših relacijskih poteh po nekaj sto kilometrih postal že zelo moteč, zato so pri novi generaciji oblikovali in sestavili kabinski prostor tako, da je zunanji zvok minimalen. Še boljša izolacija bo v kombinaciji s širšim steklom tokrat upajmo da obvarovala potnike pred motečim zvokom. Malenkostno so spremenili tudi zunanjost z novimi sprednjimi režami hladilnika, lučmi in odbijačem.
Za bolj praktično uporabo pa bo vozilo opremljeno z inteligentnimi dolgimi lučmi, ko bodo s pomočjo sistema Eyesight avtomatsko zatemnile močan žarek pred nasprotno vozečimi vozili. Kot del standardne opreme pa bo na voljo tudi infotainment sistem Starlink.

Subi

Na voljo bo 2,5-litrski bokser motor s povprečno porabo 10l/100 km in 170 konjskimi močmi, kar ni ravno konkurenčno proti varčnejšim evropskim rivalom, je pa na voljo še malo večji Forester XT, z dvolitrskim turbo motorjem, ki proizvede 250 konjskih moči in malo bolj kulturno porabo. Ta je sicer na voljo le kot možnost Touring, medtem ko so osnovni model, Premium in Limited opremljeni z 2,5-litrskim, naravno aspiriranim motorjem.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG