Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Strupena 700-konjska “pošast” podjetja Rezvani na skeletu Ariel Atoma
rezvani-beats-x-07

Strupena 700-konjska “pošast” podjetja Rezvani na skeletu Ariel Atoma


Kalifornijsko podjetje Rezvani pripravlja svojo novo, močnejšo stvaritev, ki je osnovana na podvozju lahke gradnje iz modela Ariel Atom. To je Rezvani Beast X, ki obljublja skoraj nepredstavljivo zmogljivost.

Ker je standardni, zmogljivi model Beast s 500 konjskimi močmi za mnoge preveč “zadržan, umirjen” in premalo pošasten, se je podjetje odločilo, da predstavi njegovo nadgrajeno ter izboljšano verzijo. Dame in gospodje, spoznajte 700 konjskega Rezvani Beast X!

Kalifornijsko podjetje je pri izdelavi karoserije v veliki meri uporabilo ogljikova vlakna ter izdelalo speedsterja, brezstrešnega športnika, namenjenega uživanju v hitrosti z vetrom v laseh. Kot že rečeno, je svoje odlično podvozje posodil Ariel Atom, vendar je bilo za novinca občutno prilagojeno in še dodatno izboljšano. Z uporabo ogljikovih vlaken je bila prekrita Arielova “gola”, skromna karoserija, hkrati pa je zunanjost mogočne pošasti sedaj bolj privlačna.

rezvani-beats-x-02

Nova različica X je prejela visoko zmogljiva Borg Warnerjeva turbo puhala, ki sodelujejo s Hondinim K24, 2,4-litrskim štirivaljnikom. Motor ima kvalitetno kovane bate in ventile ter okrepljeno notranjost. Največja moč, ki jo lahko proizvede, je osupljivih 700 “konjev”, ki jih z zadnjimi kolesi povezuje 6-stopenjski ročni ali sekvenčni menjalnik, za pravilno razporejanje moči pa skrbi napredna zapora diferenciala.

Kljub temu, da je Beast X težji od Ariel Atoma, je še vedno impresivno lahek; tehta namreč samo 839 kilogramov. Dodatno povečanje moči in zmanjšana teža mu tako omogočita pospešek do 100 km/h v le 2,5 sekunde! Ja, hiter je!

rezvani-beats-x-08

Zunanjost je obdarjena z novimi aerodinamičnimi dodatki, spremenjenim sprednjim in zadnjim odbijačem ter seveda obveznim dvojnim zadnjim spojlerjem iz ogljikovih vlaken, ki olajša vodenje vozila pri visoki hitrosti. Prisotno je tudi vzmetenje Bilstein, ki ima kar 10 različnih prilagodljivih nastavitev, pošastne zavore, proti-prevračalna kletka in 19-palčna platišča.

Če si želite mogočne Pošasti v svoji garaži, bo treba zelo pohiteti. Podjetje Rezvani bo namreč izdelalo le 5 primerkov modela Beast X s ceno 305.000 €.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG