Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Štiri vratni Mercedes AMG-GT4 bo razkrit v Ženevi
Mercedes - AMG - GT4

Štiri vratni Mercedes AMG-GT4 bo razkrit v Ženevi


Mercedes bo v Ženevi uradno razkril koncept štiri vratno različico njihovega superšportnika AMG GT, imenovanega AMG GT4 sedan.

Koncept štirivratne različice imenovane Mercedes AMG GT4 bo v začetku marca predstavljen na ženevskem avto salonu in tako proslavil AMG-jev 50 rojstni dan.

Viri navajajo, da bo GT4 koncept izgledal precej podobno kot Mercedesa AMG GT s petimi vrati. GT4 koncept naj bi predstavil nov in unikaten model za AMG pod znamko, čeprav bo zelo podoben  AMG GT coupeju in kabrioletu, pa ne bo uporabljal enake platforme. Namesto te bo GT4 baziran na MRA arhitekturi, ki ponuja spredaj nameščen motor v kombinaciji z zadnjim pogonom in jo Mercedes že uporablja za vse svoje avtomobile od razreda C pa vse do razreda S.

Moč naj bi prihajala iz že znanega AMG 4.0 turbo V8 motorja, kot druga možnost pa se ponuja tudi 3.0 litrski V6 motor. V8 motor bi bil lahko uporabljen v kombinaciji z 48V električnim sistemom z majhnim električnim motorjem in pogonom na vsa štiri kolesa z možnostjo drift načina, kot to ponuja novi E63S.

AMG-GT4 (1)
Za nadaljno razlikovanje GT4 od ostalih AMG različic v navadnem Mercedes-Benzovem portfelju, bo imel GT4 tudi edinstveno medosno in kolotečno razdaljo v kombinaciji z ekstenzivno uporabo lahkih materialov vključno z aluminijem in izjemno močnim jeklom. Končna različica GT4 naj bi zapeljala na ceste v prihodnjem letu in bi naj bila zamenjava za CLS shooting brake, katerega naj se ne bi več posodabljalo in postopoma ukinilo. Tako pa naj bi postal direktni tekmec Porscheju Panameri, BMW ju serije 6 Gran Coupe in Audijevemu A7.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG