Prikaži kategorije
Domov / Novice / Spremembe na Nürburgringu za 2017
Avtoblog-Nurburgring (8)

Spremembe na Nürburgringu za 2017


Za leto 2017 je na slovitem ‘zelenem peklu’ kar nekaj sprememb in novitet.

1. Od sedaj trije pasovi za vključevanje in čitalci črtnih kod

Za začetek so po novem namesto dveh kar trije pasovi za vključevanje na progo. Združili so dva pasova za motoriste v enega, ki ga lahko uporabljajo vsa vozila. Na teh treh pasovih po novem najdemo tudi bralce kod, zaradi novega načina plačevanja o katerem več spodaj.

Avtoblog-Nurburgring (1)

Sistem je narejen tako, da lahko tisti, ki vam je ostala še kakšna vožnja na kartici iz pretekle sezone, še vedno izkoristite dobropis. Rdeč krog je za staro kartico, spodaj pa je optični čitalec za QR kodo.

Avtoblog-Nurburgring (7)

2. Kupovanje voženj preko aplikacije

Pisarna kjer lahko kupite vstopnice za vožnjo je še vedno na starem mestu, vendar si lahko na pametni telefon naložite tudi aplikacijo in si ustvarite svoj ‘GreenHell’ račun, ki ga povežete s svojo kreditno kartico. Tako vam ne bo nikoli več treba čakati v vrsto za nakup voženj. Le pazite, saj mora biti za pravilno delovanje aplikacije vseskozi aktivna povezava z internetom(mobilni podatki).

Avtoblog-Nurburgring (1)

3. Nove ograje

Po novem so dve novi ograji, za preprečitev res velikih nesreč v zavojih ‘Klostertal’ in ‘Foxhole‘. Največja je na spodnji sliki pri ‘Foxhole’, po njej pa lahko tudi vnaprej vidimo linijo zavoja, da ta ne bo več presenetil novincev.

Avtoblog-Nurburgring (4)

4. Novi asfalt

Tako kot vsako leto, so tudi na asfaltni podlagi opravili določena dela, med katerimi najbolj izstopa tista na zavoju ‘Aremberg’ na spodnji sliki, kjer je asfalt popolnoma nov.

Avtoblog-Nurburgring (3)

5. Izletna cona pri ‘Brünnchen’

Prenavljajo tudi izletno cono na slavnem ovinku, katerem mnogi pravijo tudi ‘youtube’ ovinek, saj je ravno na tem zavoju največ posnetkov nesreč in zanimivih prigod, obenem pa je malo pred zavojem ena najpriljubljenejših točk za gledalce. Dela še niso zaključena, vidimo pa, da bo peščeno izletno cono zamenjala taka iz betonskih zidakov/tlakovcev. Upamo, da bo zaradi te modifikacije vsaj kakšna nesreča manj.

Avtoblog-Nurburgring (5)

6. Redarji na najpomembnejših ovinkih

Po več letih pritoževanja, smo končno dobili tudi redarje na določenih zavojih, ki ne mahajo le z zastavami ob nesrečah, temveč tudi spremljajo in kaznujejo preveč agresivno vožnjo, driftanje in splošno nevarno početje. Ravno to je največji korak na poti k varnejšem Nurburgringu z manj nesrečami in objestnimi vozniki, h katerem stremijo vsi pravi ljubitelji ‘zelenega pekla’.

Avtoblog-Nurburgring (6)

Fotograf: BridgetoGantry
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG