Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Španski SUV na steroidih: Seat predstavil model Cupra Ateca!
AVTOBLOG-Cupra-ateca (5)

Španski SUV na steroidih: Seat predstavil model Cupra Ateca!


Ne nismo napisali narobe. Po novem je Cupra samostojna športna podznamka znamke Seat, Ateca pa bo na ceste zapeljala kot prva predstavnica te podznamke.

Po razkritju nekaterih informacij in slik o študiji Cupra Ibize, se je Seat končno vdal in razkril detajle prvega uradnega modela te podznamke imenovanega Cupra Ateca. To bo poganjal volkswagnov 2.0 litrski turbobencinski motor s 300 konjskimi močmi, ki se preko sedem stopenjskega avtomatskega DSG menjalnika, prenašajo na vsa štiri kolesa. To Cupra Ateci omogoča pospešek do stotice v vsega 5,4 sekunde in končno hitrost 245 kilometrov na uro.

Avtomobil je že standardno opremljen z adaptivnim vzmetenjem, ki ponuja tipične vozniške programe Normal, Sport in Individual, tem pa sta dodana še način Off-road, ter seveda najboljši način Cupra. Na zunaj je sprememb veliko, te pa ne vključujejo le športnih dodatkov kot so športnejši odbijači, zadnji spojler, ter posebna 19 palčna platišča, temveč tudi povsem novi Cupra logotip in kar štiri izpušne cevi.

V notranjosti najdemo črno alkantaro s sivimi šivi in aluminijastimi dodatki po kabini. Tudi tukaj so seatove logotipe zamenjali cuprini, standardna oprema pa vključuje komfortni sistem dostopa in zagona avtomobila, brezžično polnilno postajo za polnjenje mobilnega telefona, 360 stopinjski pogled okoli vozila, digitalne merilnike in 8 palčni sredinski info zaslon.

AVTOBLOG-Cupra-ateca (3)

Cupra bo v prihodnosti ponudila tudi t.i. Performance pack, ki avtomobilu doda Brembo zavore premera kar 18 palcev, detajle iz karbona in usnjene sedeže, ekskluzivni Cupra školjkasti sedeži, pa bodo v ponudbi od sredine prihodnjega leta. Cupra poleg že znanih modelov razmišlja tudi o modelu Cupra Arona, več o sami podznamki in ostalih modelih, pa bomo izvedeli na ženevskem avtomobilskem salonu.

AVTOBLOG-Cupra-ateca (9)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG