Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / Špan s sodobnim kolesarskim centrom in Pirelli koledarjem
AVTOBLOG-špan-pirelli-koledar-2017-calendar-kolesarski-center (12)

Špan s sodobnim kolesarskim centrom in Pirelli koledarjem


Prejšni teden, 23. marca sta se v centru mobilnosti Špan na Brezovici, zgodila kar dva pomembna dogodka. Lastnik in direktor podjetja Ludvik Špan je gostom najprej predstavil popolnoma nov kolesarski center, nato pa so izbranci iz sveta gospodarstva, športa in zabave prejeli ekskluzivni koledar Pirelli 2017. Prisoten je bil tudi predsednik Slovenije, Borut Pahor.

Podjetje Špan je v leto 2017 vstopilo z novim konceptom z imenom Center Mobilnosti. Svojim strankam so namreč začeli ponujati vse, kar je povezano s prodajo in servisiranjem naprav, ki omogočajo mobilnost. Novi sodobni  kolesarski center tako z dvokolesniki v drugem nadstropju podjetja zaokrožuje celotno zgodbo mobilnosti. Gospod Ludvik Špan je goste povabil da kolesa tudi temeljito preizkusijo, medtem pa še dodal da je bilo prav kolo začetek mobilnosti človeka. Najstarejše kolo je bilo najdeno leta 2002 na Ljubljanskem barju, staro okoli 5200 let.

Po otvoritvi novega sodobnega kolesarskega centra je sledila še podelitev ekskluzivnih Pirelli koledarjev. Slednji vsako leto izide v omejeni nakladi, prejmejo ga pa le najbolj vplivni ljudje iz sveta gospodarstva, športa, znanosti, zabavne industrije. Letos se lahko z njim pohvalijo tudi zelo pomembni ljudje iz Slovenije, prejeli so ga: Ivo Boscarol (podjetnik, vodilni proizvajalec ultra lahkih letal v svetu), Bojan Križaj (slovenska smučarska legenda), Andreja Sterle Podobnik (ultramaratonka, zmagovalka teka okrog Mount Everesta), Helena Blagne (slovenska pevska diva), Jože Šlibar (legendarni smučarski skakalec), Veselin Vujović (selector slovenske  rokometne reprezentance) in predsednik RS, gospod Borut Pahor.

AVTOBLOG-špan-pirelli-koledar-2017-calendar-kolesarski-center (2)

Pirellijev koledar za leto 2017 nosi ime ”Čustveno”, fotografije pa so delo legendarnega fotografa Petra Lindbergha. Razgalil je duše slavne hollywoodske zasedbe in jih ujel v objektiv. Peter Lindbergh je na mednarodni tiskovni konferenci v Parizu ob izidu novega koledarja pojasnil, da koledar “izraža osebnost, občutljivost in pogum, biti to, kar si”. Zdaj že legendarna, 44. izdaja koledarja Pirelli je dokaz Lindberghove ljubezni do velikega platna, ki ga praznuje z zasedbo, polno zvezd: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, in Zhang Ziyi. Kot posebna gostja v koledarju nastopa tudi Anastasia Ignatova, profesorica politične teorije na moskovski državni univerzi. Na posnetku “behind-the-scences”, ki se tradicionalne posname ob fotografiranju Pirellijevega koledarja, igralke govorijo o svojih občutkih, ko so stale pred objektivom  Petra Lindbergha. Uma Thurman, na primer, je dejala, da se je počutila “kot na razgovoru, vendar s kamero”, medtem ko je Penelope Cruz označila doživetje kot ” vpogled v njeno dušo.”

»Želel sem pokazati ženske na drugačen način. To sem naredil z igralkami, ki so vedno igrale pomembno vlogo v mojem življenju. Kot umetnik se počutim odgovornega, da ženske odrešim ideje o večni mladosti in popolnosti. Družbeni ideal popolnosti je nemogoče doseči,« je pojasnil umetnik Peter Lindbergh.

Lindbergh, kot prvi fotograf v industriji, ki je posnel že tri različice koledarja Pirelli. Njegov prvi koledar je nastal leta 1996;  posnet  je bil v puščavi El Mirage v Kaliforniji. Sledila je izdaja leta 2002, ki je bila posneta v studiih Paramount Pictures v Los Angelesu. Lindbergh je sodeloval tudi s Patrickom Dermachielerjem pri koledarju ob 50.obletnici Pirellija, leta 2014. Za izdajo 2017 so bile fotografije posnete med majem in junijem 2016 na petih različnih lokacijah: v Berlinu, Los Angelesu, New Yorku, Londonu in na francoski plaži Le Touquet. Ob tem je še vredno dodati, da Pirellijev koledar ni naprodaj, temveč ga prejmejo le najbolj pomembne osebnosti po svetu.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG