Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Škoda Karoq tudi v športni preobleki!
AVTOBLOG-Skoda Karoq MonteCarlo (2)

Škoda Karoq tudi v športni preobleki!


Tako je! Nedavno predstavljeni športni terenec češke Škode, Karoq, bo na voljo tudi v zmogljivi različici vRS in bolj stilski različici Monte Carlo.

Češka znamka Škoda, je nedavno tega premešala štrene v natrpanem segmentu športnih terencev z modeloma Kodiaq in Karoq, slednji je bil predstavljen prejšnji teden. Kaj pa lahko pričakujemo v prihodnje?

O Karoqu smo pisali že prejšnji teden.

Pri Škodi najprej načrtujejo športno različico manjšega Karoqa. V galeriji si lahko ogledate računalniške skice, ki jih je narisal X-Tomi Design, služijo pa le pa kot približna ponazoritev prihajajočega modela.

Najbolj zapeljiva različica z imenom RS, je na na skicah upodobljena kar v beli barvi. Kljub temu, da se RS oznaka največkrat znajde na modelu Octavia, smo jo vajeni tudi na manjši Fabii, kot izgleda pa bo od sedaj naprej na voljo tudi pri modelu Karoq. Po spletu krožijo govorice, da naj bi ta model imel celo 300 ”konjev’‘, kosal pa naj bi se s koncernsko tekmico Seat Ateco, ki bo zelo kmalu na voljo tudi v različici Cupra. Znano je tudi to, da si modela Ateca in Karoq delita vse dele, ki so med postopkom izdelave ”zvarjeni”, kar pomeni, da si bosta ta dva modela tudi v športni ”preobleki” delila veliko.

AVTOBLOG-Skoda Karoq MonteCarlo (1)

Pri Škodi menijo, da je RS različica namenjena le najbolj sposobnim modelom, zato bodo pripravili tudi različico Monte Carlo. S tem imenom pri Škodi označujejo modele, ki sicer navzven delujejo športno, a v resnici nimajo prav nobenih mehanskih izboljšav. Škoda trenutno v tej različici ponuja modele Citigo, Fabia in Rapid, zaloge modela Yeti pa počasi kopnijo, saj ga bo nasledil Karoq.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG