Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Shelby F-150 je pickup, ki zmore 750 konjev!
AVTOBLOG-2017-Shelby-F-150-Super-Snake-1 (2)

Shelby F-150 je pickup, ki zmore 750 konjev!


Vkolikor vam običajna različica Fordovega ”pickupa” F-150 ne zagotavlja dovolj adrenalina, so pri podjetju Shelby pripravili ultimativno rešitev.

Shelby je predstavil prenovljeni model F-150, dizajnerji pa so pri načrtovanju zunanjosti črpali smernice iz že poznanega Mustanga Super Snake.

Osnovan na popularnem ”pickupu” Ford F-150, različica Super Snake na pokrovu motorja in blatnikih dodaja agresivne zračnike, blatniki pa so popolnoma spremenjeni. Na zunanjosti najdemo tudi prepoznavno modro zunanjo barvo kombinirano s belimi črtami in ”honeycomb” masko.

AVTOBLOG-2017-Shelby-F-150-Super-Snake-1 (5)

Blatnike so dizajnerji tudi dodatno poširili, le-ti pa vozilu dajejo mogočen izgled. Inženirji so namestili zmogljiv športni izpušni sistem podjetja Borla, 22-palčna aluminijasta platišča, povsod po vozilu pa seveda najdemo Shelby oznake.

Notranjost ni prejela nobenih konkretnih sprememb, na vzglavnikih in sredini armaturne plošče najdemo številne Shelby oznake, v vozilu so serijsko nameščeni tudi ekskluzivni tepihi, vsako vozilo pa ima tudi plaketo z vgravirano številko primerka.

AVTOBLOG-2017-Shelby-F-150-Super-Snake-1 (3)

Pod pokrovom motorja najdemo 5,0-litrski V8 bencinski motor opremljen z kompresorjem, optimziranim sistemom za vnos zraka in izboljšanimi injektorji. Zahvaljujoč tem ”modifikacijam”, motor iz osnovnih 390 konjskih moči, razvije kar 750 konjskih moči!

Shelby trenutno ne želi govoriti o pospeševalnem času do sto kilometrov na uro, so pa povedali, da bo model na voljo z naprednim štirikolesnim pogonom in pogonom na zadnji par koles. Izdelali bodo le 150 primerkov, cene pa se bodo začele pi 97 tisočih ameriških dolarjev.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG