Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Seznam domačih zasebnih vozil voznikov Formule 1
Vozniki_f1 (1)

Seznam domačih zasebnih vozil voznikov Formule 1


Vas je kdaj zanimalo s katerimi vozili se v zasebnem življenju vozijo slavni vozniki dirk Formule 1? Spodaj je kratek seznam vseh trenutno znanih vozil.

Vozniki dirkalnikov Formule 1 imajo prav poseben dar in posledično poseben način razmišljanja, ki jih vodi do veselja nad dirkanjem z ekstremno hitrimi vozili na zelo tanki meji med kontrolo in popolnim kaosom. In to je moč opaziti tudi izven dirkališča, v garažah kjer imajo vozniki parkirane svoje prevozne konjičke. Po nedavni zmagi prvaka Lewis Hamiltona je prvi del tekmovanja Formule 1 zaključen in se bo nadaljeval po poletnem odmoru. S kakšnimi vozili pa bodo slavni vozniki uživali čez poletne dni, pa Vam razkrijem malo nižje.

Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Race Day - Melbourne, Australia

Trikratni svetovni prvak Formule 1 in trenutno vodilni po točkah Lewis Hamilton je znan navdušenec nad avtomobili, ki pa je pred kratkim dodal novo zver v floto svojih vozil. Mercedes-Benz AMG GT R je superšportni prestižni kupe, za katerega še sam Hamilton težko verjame, da je cestno legalen. Poleg novega divjaka pa si lasti tudi Mercedesov razred S-Coupe in pa terenski primerek GL 320 CDI. Ja, tudi najbogatejši si lastijo vozila z dizelskim motorjem. Celotno nemško floto pa razčleni superšportnik še iz obdobja, ko je Lewis tekmoval za moštvo McLaren, kjer je pridobil lastništvo nad primerkom McLarna MP4-12C, ki pa je ob prihodu slovel po svoji neverjetni tehnološki natančnosti in zmogljivosti.

Vozniki_f1 (1)

Mlad voznik Max Verstappen ima le 18 let in je vozil že dolgo pred uradnim vozniškim izpitom. Do takrat seveda na zaprtih poligonih, pred kratkim pa je tudi naredil vozniški izpit, zato se lahko pelje po kakršnikoli cesti. Mladi fenomen si lasti ultimativni Porsche GT3 RS, enega izmed le 3.100 izdelanih primerkov, ki imajo ceno 360.000€. Zelo zabaven primerek, ki bo mladega nizozemca zelo osrečil.

Vozniki_f1 (2)

Nemec Sebastian Vettel je izjemno dober voznik, s kar štirikratnim naslovom svetovnega prvaka Formule 1 in je tudi edini ki si lasti bolj običajno vozilo, kot smo ga vajeni tudi pri nas. V svoji garaži ima parkiranega Fiat 500 Abartha, dva BMWja (terensko vozilo X3 in limuzino serije 320d), za daljša potovanja pa Volkswagnov kombi T5. Poleg običajnih vozil pa si lasti tudi prvi model Infiniti FX, domačega Mercedes Benz SL65 Black serijo in Porscheja 911 GT2 RS za tiste nostalgične dni dirkališča. Vettel je tudi velik navdušenec nad motocikli, zato si lasti motor BMW R90 in Kawasaki KH750 opremljen z motorjem s tremi cilindri.

Vozniki_f1 (5)

Nico Rosberg je lastnik klasičnega Mercedes-Benz 300SL izdelanega leta 1958 in je dandanes ocenjen na vrtoglavo vrednost enega milijona evrov. Ta primerek je bil tudi osnova na kateri je bil izdelan brutalen Mercedes-Benz SLS AMG, prvič predstavljen leta 2010. Poleg klasičnega kupeja pa si lasti tudi Mercedesovo limuzino C63, ki jo seveda spremlja oznaka AMG. Očitno je Mercedes poleg slovesa najboljšega avtomobila, namenjen tudi najboljšim voznikom.

Vozniki_f1 (6)

Vedno nasmejan avstralec Daniel Ricciardo, trenutno uvrščen med najboljše tri voznike Formule 1 pa ima še en dodaten razlog za širok nasmeh na obrazu saj bo leta 2019 postal eden izmed 99 lastnikov vozil združenega izdelka Aston Martina in Red Bulla, z imenom RB AM-001.

Vozniki_f1 (3)

Nekdanji svetovni prvak in trenutno voznik za Hondo, Jenson Button pa je lastnik nove Honde NSX, ki se s svojo zmogljivostjo in hibridno tehnologijo uvršča med trenutno najboljše športne primerke vozil na svetu. Poleg Honde pa si lasti tudi epskega McLaren F1 GTR, za tista bolj udobna potovanja pa se usede v svojega Rolls Royca. Ne pozabite: Če koga izmed zgoraj naštetih srečate na dopustu, nam sporočite v čem ste ga opazili potovati.

Vozniki_f1 (4)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG