Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Seznam desetih najbolj športnih vozil za manj kot 5.000 evrov
Top_10_Avtov (9)

Seznam desetih najbolj športnih vozil za manj kot 5.000 evrov


Ste navdušenec nad športnimi avtomobili in razmišljate o nakupu novega ljubljenčka, a proračun znaša le 5.000 evrov? Nič zato! Za to vsoto denarja imate na voljo pestro izbiro rabljenih športnih vozil, ki se bodo še dolgo časa obnesla, a vseeno pazite pri malenkostih.

Biti navdušenec in ljubitelj športnih vozil je lahko zelo težavna dejavnost, saj je želja po vožnji in lastništvu vseh tistih vozil, ki so posamezniku všeč, lahko ogromna. Ker sem tudi sam v fazi iskanja športnega vozila v dokaj podobnem finančnem razponu, bom z Vami delil svoje rezultate raziskovanja. Pod vsakim vozilom bom dodal tudi opombo katere težave so tiste, ki najbolj pogosto spremljajo vozilo na katere lahko pazite v primeru ogleda ali nakupa. Kriteriji so enostavni: Cena mora biti nižja ali enaka 5.000 evrom, moč motorja mora biti višja ali enaka 150 konjskim močem in vozilo mora biti mlajše od 15 let, kar na žalost še pred začetkom izloči BMW serijo 3 oznake E36 v kateri sem preživel svoje otroštvo in je (bil) odličen avto, kot tudi slavno šesto generacijo Honde Civic, ki je zelo priljubljena pri mladih novopečenih voznikih. Pa začnimo.

10. Alfa Romeo 166 3.0 V6

Alfa Romeo slovi po svoji tipični Italijanski oblikovni privlačnosti in poudarkom na notranjo estetiko in dobro počutje v vozilu. Serija 166 je tipični primer takega vozila, saj s samosvojo obliko obuja mešane občutke posameznikov, z majhnimi sprednjimi žarometi na velikem, širokem sprednjem delu, ki se razteza v dolg stranski del in še daljši zadek vozila. Seveda s to dolžino vozilo nudi solidno notranjo prostornino, dolga medosna razdalja pa nudi dober oprijem med zavijanjem. Notranjost tega vozila je še bolj privlačna kot zunanjost in z udobnimi sedeži pripomore k vozni izkušnji. Bistvo te velike limuzine pa je motor prostornine treh litrov in šestih cilindrov v V postavitvi, ki proizvedejo 220 konjskih moči. Ker vozilo tehta skoraj 1.500 kilogramov ni zelo hiter, vendar kljub temu spušča čudovit, značilen zvok Alfe Romeo. S ceno 4.900€ pa se tako uvrsti na 10. mesto lestvice 10. najboljših.

Top_10_Avtov (7)

Težave in opombe: Alfa Romeo slovi po svoji nezanesljivosti in nepričakovanih težavah, zato je potrebno pred nakupom preveriti težave z električno napeljavo, podvozjem in vzmetenjem ter preveriti ali je bilo vozilo redno servisirano. Redni servisi so pri Alfi še posebej pomembni, saj so vozila zelo občutljiva na “zanemarjanje” in zelo hitro začnejo popuščati ob neredni oskrbi. Alfa 166 je tudi znana po veliki porabi motornega olja, saj je potrebno doliti 1 liter olja na približno 1.500 kilometrov. Prav tako pa je obvezna menjava glavnega jermena na približno 100.000 prevoženih kilometrov. 

9. Jaguar X-Type 3.0 V6 4×4

Jaguar spada med tiste bolj prestižne znamke vozil, ki izžarevajo tipično angleško obliko in pristen občutek popolnosti. Iskreno, mi to vozilo dolga leta ni bilo všeč zaradi preveč “žabjih” sprednjih luči in klasične staro-angleške dolge oblike, vendar pa me zadnje čase vse bolj privlači. Ob tem vozilu sem se moral obrniti na bolj domačega poznavalca, ki je že ob prihodu tega vozila dobil priložnost ga preučiti in spoznati. Jeremy Clarkson je v svoji predstavitvi tega vozila našel le besede hvale in bolj malo graje, a verjetno je to zaradi njegove domovinske ljubezni in njihovih vozil. Poudaril je prednosti X-Typa proti konkurenčnim Nemškim predstavnikom BMW, Audi in Mercedes-Benz ter njegovo boljšo opremljenost glede na cenovni razred. Osebno še nisem uspel voziti X-Typa, vendar me vse bolj mika, da bi to uresničil. Deloma zaradi dediščine podjetja, deloma pa zaradi 230-konjskega 3-litrskega V6 motorja in neprimerljivega 4×4 pogona na vsa štiri kolesa in ceno 4.000€. Morda bo nekega dne moj, vendar do takrat ostaja na 9. mestu današnje lestvice.

Top_10_Avtov (6)

Težave in opombe: Jaguar X-Type nima veliko specifičnih napak ali težav, le nekaj bolj pogostih se je pojavilo, med njimi odpoved avtomatskega menjalnika. Pred odpovedjo se med prestavljanjem sliši ropot, nato pa je značilna odpoved prestave za vzvratno vožnjo. Nekateri so poročali tudi o puščanju motornega olja preko tesnila posode za olje, kar je posledično pripeljalo do zažganega vonja iz izpušnega sistema. 

8. Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor

Mercedesov mali športni kabriolet je v izdelavi že od leta 1996 in je letos praznoval 20. obletnico, mi pa se bomo osredotočili na prvo serijo, ki je bila v produkciji od leta 1996 do leta 2004. Kar nekaj primerkov je moč najti na spletnih trgovinah z avtomobili, najmočnejši pa so opremljeni z 2.3-litrskim 4-cilindrskim motorjem s kompresorjem, ki proizvede 193 konjskih moči. Na voljo je tudi dražji 3.2-litrski V6 vendar ga pod ceno 5.000€ nisem uspel najti, zato je tokrat govora o 2.3-litrskem modelu. Oblikovno je dokaj majhen, kratek avto in direkten konkurent BMW seriji Z3 in je tudi zelo gibčen zaradi kratke medosne razdalje. Kljub mali prostornini motorja in štirim-cilindrom pa se zelo lepo oglaša. Cena 193-konjskega SLK kabrioleta pa se giba okoli 4.000 evrov. In ker je majhen, živahen ga vozijo tudi prefinjene gospodične, sem ga uvrstil na 8. mesto.

Top_10_Avtov (3)

Težave in opombe: Lastniki poročajo o različnih težavah, med katerimi najbolj izstopajo težave z menjalnikom. Nekateri so poročali o težavah med prestavljanjem iz tretje v drugo prestavo, spet drugi iz vzvratne prestave v prvo. V nekaterih primerih so morali vozniki ugasniti vozilo in prestaviti iz vzvratne v prvo, saj je bil to edini način za uspešno prestavljanje. Pojavile so se tudi težave pri zapiranju zložljive strehe in težave s klimatsko napravo. In ker je Mercedes-Benz ena izmed najprestižnejših znamk na svetu, so nekateri rezervni deli lahko zelo dragi.

7. Audi A3 SportBack 2.0 TFSI

Na lestvico 10. najboljših pa se je uvrstil tudi prvi izmed članov družine Volkswagen, ki pa tudi ni zadnji. Audi A3 je atraktivna kombi-limuzina, ki je bila v vseh treh serijah zelo privlačna in tudi zelo uporabna. Prvotno je bila izdelana kot 3-vratna kombi-limuzina vendar so kmalu izdelali tudi 5-vratno variacijo modela. Model o katerem bom pa danes pisal je pa izdelan kot druga generacija A3, ki je bila v produkciji med leti 2003 in 2012. Osnovan je na Volkswagnovi platformi Group A5 in je v sorodu z Golfom 5 in Seat Leon 2. serije. V cenovnem razredu, ki ga imamo na voljo, pa je moč najti SportBack verzijo vozila, kar pomeni da ima 5 vrat, spremlja pa ga tudi oznaka TFSI, kar označuje pomoč turbopolnilnika in direktni vbrizg bencina. Prostornina motorja je 2-litra, ki s štirimi-cilindri proizvede okroglih 200 konjskih moči. Zaradi kratke dolžine vozila in pogona na sprednji dve kolesi je 200 konjskih moči več kot dovolj za zabavne podvige na dirkališču. Cena 4.500€ pa mu omogoča pristanek na 7. mestu lestvice.

Top_10_Avtov (8)

Težave in opombe: Nekateri modeli A3 SportBack so morali na servis na vpoklic zaradi težav stranskih zračnih blazin. Tesnilo, ki zadržuje plin v generatorju je popustilo in spustilo ta plin ven, zato se zračna blazina ob trku ni aktivirala. Na uradnem Audi servisu so težavo odpravili z zamenjavo zračnih blazin. Druga pogosta težava pa je bila poškodba vztrajnika. Vztrajnik je mehanski del, ki povezuje sklopko z motorjem in je ob popolni odpovedi v najslabših primerih tudi zagorel. Vpoklic in servis sta rešila to težavo. 

6. Mazda RX-8 

Mazdin 4-vratni kupe RX-8 pa je eden mojih najljubših produkcijsko izdelanih vozil. Wanklov rotacijski motor ima le 1.3-litra delovne površine vendar proizvede mogočnih 192 konjskih moči. Motor se vrti vse tja do 8.000 obratov na minuto in grmi kot da prihaja apokalipsa. Ker ima tako nizek center težnosti in pogon na zadnji dve kolesi, je zelo enostavno vozilo pripraviti v prekrmiljenje, kar je nekakšen vrhunec doživetja v vožnji avtomobilskega navdušenca. Z veseljem bi ta primerek uvrstil še višje, vendar so stroški vzdrževanja in stroški rezervnih delov previsoki. Zatorej je s ceno 4.900€ na zavidljivem 6. mestu.

Top_10_Avtov (4)

Težave in opombe: Kar nekaj težav je bilo moč najti pri lastništvu Mazde RX-8, vendar je večina težav posledica nepravilnega vzdrževanja vozila. Wanklov motor ni enak vsakodnevnim motorjem s cilindri in bati, zato tudi potrebuje posebno nego in vzdrževanje. Servisiranje motorja je priporočljivo pri športnem oddelku Mazde, saj veliko “strokovnjakov” še ni servisiralo takega motorja. Poročali so tudi o vlagi v zadnjih lučeh, ter piskanju zavor med zaviranjem. Plastika, ki drži vzvratno ogledalo se je v nekaj primerih stopila zaradi vročine v avtomobilu. 

5. Ford Fiesta ST 2.0

Ford je s Fiesto ST, ki je bila v proizvodnji med leti 2005 in 2008 želel obuditi legendarnega Ford XR2, ki je bil izjemen mali športni avto. Po besedah svetovnih novinarjev je Fiesta ST uspešno dosegla pričakovane vozne lastnosti in se zoperstavila takratnem kralju športnih kombi-limuzin, Golfu GTI. Dvolitrski naravno aspiriran motor, ki proizvede 150 konjskih moči in poganja sprednji dve kolesi, požene voznika in potnike do 100km/h v 7.9 sekundah, kar je dokaj veliko za vozilo takega pedigreja, vendar pa je ST svoj naslov ohranil med vožnjo skozi ovinke. Že pred desetimi leti je Fiesta ST nudila ogromno oprijema in z velikimi zavorami popravljala napake voznikov. Ker pa ima tudi dovolj močan in jo je moč pri nas kupiti za 5.000€, se je tudi zapisala na 5. mesto današnje lestvice.

Top_10_Avtov (5)

Težave in opombe: Kot poročajo lastniki Ford Fieste ST so najbolj pogoste težave z menjalnikom in “škripanje” pedala za sklopko. Spet drugi so imeli težave s stranskim vzvratnim ogledalom, ki se je po dolgih kilometrih omehčal in začel tresti, zato ga je bilo potrebno zamenjati.

4. Volkswagen Golf 4 GTI

Golf GTI se je že s prvo generacijo vpisal v avtomobilsko zgodovino kot eden najbolj zabavnih športnih kombi-limuzin. Od takrat nadaljujejo s tradicijo še vse do danes, ko je na voljo že sedma generacija in osma že v nastajanju. Mi pa se bomo osredotočili na model, ki je bil izdelan med leti 1999 in 2004, z oznako Mk4 Golf GTI. Četrta generacija Golfa je popravila površno nepopolnost tretje generacije in tudi izboljšala videz. Značilen velik, napihnjen zadnji del je dovolj prostoren za uporabno prtljago in dva manjša potnika na zadnjih sedežih. V športni model GTI pa so pod pokrov vstavili 1.8-litrski turbo motor, ki proizvede natanko 150 konjskih moči. Surova moč motorja je bil tisti glavni atribut za veliko popularnost načeloma družinskega avtomobila. Ker je Mk4 produkt enega najbolj uspešnih podjetji na svetu Volkswagen, to seveda pomeni tudi da je zelo varen. Štiri zračne blazine in kakovostni materiali nudijo varno vožnjo, zato je primeren tudi za novopečene voznike začetnike, ki jih veselijo športni avtomobili. Najbolj presenetljiva pa je cena, saj se solidno ohranjen primerek dobi že za okoli 3.000€, zato je tudi pristal na 4. mestu. 

Top_10_Avtov (1)

Težave in opombe: Ker gre za nemški proizvod bi si lahko mislili, da je “Alles ist OK!”, vendar tudi pri Golfu temu ni tako. Poročajo o težavah z jermeni, kar nekaj jih je moč motorja že uničila med vožnjo. Seveda je to odvisno od pravilnega vzdrževanja vozila, vendar je verjetnost za to težavo kar velika. Informacije so tudi o težavah z električno napeljavo in nedelujočimi stikali za odpiranje prtljažnih vrat in stranskih stekel. Kar nekaj jih tudi trpi z razpadanjem pragov in podvozja, ki jih je načela rja. 

3. Honda Civic 1.6l – 7. generacija

Sedma generacija Honde Civic je uspela doseči 3. mesto današnje lestvice zaradi zelo podobnih razlogov kot jih ima 5. uvrščena Ford Fiesta ST, le da je Honda v tej obliki krajša, lažja, cenejša in posledično še bolj zabavna. Slavni V-Tec sistem omogoči tudi malemu 1.6-litrskemu motorju 150 konjskih moči in ker vozilo tehta le 1.250 kilogramov, pospeši do 100km/h v okroglih 7 sekundah. Enako kot pri Fiesti, tudi pri Civicu  ta časovna mera ni tako zelo pomembna, kajti zabava se ustvarja med hitrim in gibčnim zavijanjem. Ker medosna razdalja pri malem Civicu meri le 2.5 metra je zato tudi zadnji del zelo poskočen, a sprednji pogon poskrbi za enostavno kontrolo nad vozilom. Ta mala poskočna Japonska pošast pa je v zahvalo Japonski tehnologiji praktično neuničljiva, le redno je potrebno vzdrževati vozilo. S svojo poskočnostjo, dinamičnostjo in ceno v višini 4.000€, si je priborila mesto med najboljšimi tremi vozili.

Top_10_Avtov (10)

Težave in opombe: Kljub svoji zanesljivosti pa se tudi pri Hondi pojavljajo napake. Kar nekaj voznikov je poročalo o težavah z avtomatskim menjalnikom, zato priporočajo izvedbo z ročnim menjalnikom. Veliko težav je bilo tudi s počenim blokom motorja, kjer se razpoka pojavi malce nad cevmi hladilne tekočine in jih je praktično nemogoče popraviti zato je potrebna menjava motorja.

2. Renault Clio Sport 2.0 16V

Čeprav nisem ljubitelj Francoskih vozil, pa se mi Renault Clio Sport zdi primeren kandidat za uvrstitev na 2. mesto lestvice. Razlogov za to je več, prvi med katerimi je seveda 2-litrski motor, ki brez pomoči turbine proizvede 170 konjskih moči. Tehta manj kot zgoraj omenjena Honda Civic in ima več moči, zato je seveda tudi stopničko višje. Tehta namreč le 1.060 kilogramov in pospeši do 100km/h še sekundo hitreje kot Civic, v le 6 sekundah. Na drugo mesto se uvršča zaradi izjemnih voznih lastnosti, surove moči, solidnega izgleda in nizkih stroškov vzdrževanja. Sicer bo zaradi nezanesljivosti morda večkrat na servisu, vendar bodo vsaj rezervni deli cenejši kot pri Hondi ali Fordu. Je tudi bolj udoben in prijeten za voziti kot Japonski konkurent. Ta tri-vratna kombi-limuzina nas spremlja že od leta 1990 in je še danes zelo popularna. Cena je le še pika na i pri Cliotu, saj znaša manj kot 4.000 evrov in s takim motorjem in tako opremo nudi vse kar si navdušenec nad športnimi avtomobili želi.

Top_10_Avtov (2)

Težave in opombe: Pred nakupom obvezno preverite ali je bil glavni jermen zamenjan pri približno 100.000 prevoženimi kilometri. Kar nekaj nezamenjanih jermenov je po 100.000 kilometrih raztrgalo in posledično uničilo motor, zato je obvezen pregled jermenov. Nekaj težav so poročali tudi o zadnjem dušilcu izpuha, zato je kratek pregled če vse stoji na svojem mestu še kako pomemben.

1. BMW 330Ci e46

Prvo mesto si pa zasluži bavarski mišičnjak, ki nosi naslov najboljše športne limuzine že vse od leta 1975. Današnji zmagovalec je bil v proizvodnji med leti 1998 in 2005 in je izdelan v obliki športnega kupeja. To je BMW 330Ci, ki s svojim 3-litrskim motorjem in v vrsti postavljenimi šestimi cilindri proizvede 228 konjskih moči. To več kot 100 konjskih moči manj od najmočnejšega M3, vendar pa je 330Ci najboljši približek vodilnemu v seriji. Kompaktna oblika zagotavlja boljšo dinamiko in športen izgled, medtem ko pogon na zadnji dve kolesi skrbi za zabavo in optimalno preciznost pri zavijanju. Varnostni sistem DSC skrbi za stabilnost vozila tudi ko voznik v zavoj pripelje z malo preveč poguma in obvaruje voznika in potnike. V primeru dirkalnih izkušenj in dirkalnih pogojev pa se DSC lahko ročno izključi, kar omogoča zelo živahen zadnji del, ki ga je potrebno kontrolirati. Vse to je pa pri hitrosti nekakšen ultimativen doživljaj voznika navdušenca nad športnimi avtomobili zato je BMW 330Ci postavljen na prvo mesto te lestvice. To mu pa omogoča tudi cena nižja ali enaka 5.000€.

Top_10_Avtov (9)

Težave in opombe: Opažene težave se nanašajo na mehanske dele motorja, kot naprimer puščanje olja iz motornega prostora, ter puščanje hladilne tekočine iz hladilnika. Prižigajo se tudi lučke za pregled motorja in lučka za pregrevanje motorja. Nekateri poročajo tudi o prezgodnjem nedelovanju zaganjalnika, spet drugi o nedelujočem tempomatu na volanskem obroču.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. mare87 says:

    Alfin šestak Busso, ne pije olja. Oziroma, če ga se je z avtom grdo delalo in zanemarjalo!

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG