Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Sedaj je uradno – Opel postal del PSA koncerna
GMPSAPeugeotCitroenAlliance01.jpg

Sedaj je uradno – Opel postal del PSA koncerna


Premik velikega izdelovalca avtomobilov kot je Opel izpod okrilja enega koncerna, pod streho drugega, ni ravno mačji kašelj, vendar jim je uspelo v rekordnem času.

Premik znamke Opel in z njo tudi hčerinske znamke Vauxhall, pod okrilje PSA koncerna, je bil najavljen vsega 5 mesecev nazaj, sedaj pa je celotna prodaja že pod streho. Adicija znamk Opel in Vauxhall, je razširila portfelj PSA skupine na 5 znamk, skupaj s Peugeotom, Citroenom in DS Automobiles.

GM-PSA (1)
To je zgodovinski trenutek in ponosni smo na združitev s PSA Group. S tem odpiramo novo poglavje v naši zgodovini, po 88 letnem delovanju pod okriljem General Motorsa. Še naprej bomo nadaljevali z začrtano potjo narediti nemško tehnologijo dostopno vsakomur.” je dejal izvršni direktor Opla, Michael Lohscheller.

PSA-opel (2)
Po uradni odobritvi s strani Evropske Unije prejšnji mesec, je tako z 17 odstotnim tržnim deležem PSA skupina postala drugi največji izdelovalec avtomobilov v Evropi, takoj za Volkswagnom. Največji delničarji ostajajo člani družine Peugeot, Francoska vlada in kitajski izdelovalec avtomobilov Dongfeng, kjer ima vsak izmed njih v lasti 13,68 odstotka podjetja.

“Danes smo priča rojstvu pravemu evropskemu šampijonu. Opel bo ostal nemški, Vauxhall bo ostal britanski. Obe znamki popolnoma spadata v naš portfelj obstoječih francoskih izdelovalcev avtomobilov Peugeot, Citroen in DS Automobiles.” je dejal predsednik PSA skupine, Carlos Tavares. Na drugi strani je predsednik General Motorsa, Dan Amman prodajo označil za ‘naslednji drzen korak’ k omogočenju fokusiranja ameriškega giganta na investicije z večjim donosom, predvsem v prihodnost mobilnosti.

AVTOBLOG-PSA-Opel (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG