Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Seat z Ateco prepričljivo vstopa na SUV trg!
seat-ateca-01

Seat z Ateco prepričljivo vstopa na SUV trg!


Pred uradno predstavitvijo v Ženevi je Seat razkril kompaktni športni SUV model po imenu Ateca. Na vedno bolj močnem trgu SUV vozil bo konkurirala mnogim drugim mestnim terencem in, iskreno, se ji glede na videno ni potrebno bati. Čaka nas SUV spopad!

Ne glede na ponudbo zabavnih in športnih avtomobilov po relativno ugodni ceni Seat še vedno ni deležen odlične prodaje svojih modelov. A prav ta, nova Seat Ateca, bi lahko bila tista pobudna ponudba, ki bi srečo podjetja lahko obrnila na glavo in španskemu podjetju koncerna Volkswagen Group zagotovila boljšo prodajo in prepoznavnost na trgu. Seat sicer nove SUV modele obljublja že lep čas, sedaj pa je končno prišlo do uresničitve prvega, srednje velikega, izmed treh različno velikih modelov, ki bodo na voljo na trgu v prihodnjih nekaj letih. Podjetje trdi, da Ateca ni le eden izmed mnogih SUV vozil, temveč ponuja prepričljivo in natančno vodljivo vozilo, ki poskrbi za odlično vozniško izkušnjo, prepriča pa tudi z zunanjim izgledom; ideje zanj je črpal pri manjšem, a precej uspešnem Leonu.

seat-ateca-02

Sprednja maska in svetila izgledajo zelo podobna tistim, nameščenim na Leona, prav tako si delijo podoben izgled zadnje luči na ostro spuščajočih se prtljažnih vratih. Terensko funkcionalnost poudarijo kvadratno zaobljeni blatniki, za vizualno dolg izgled pa poskrbijo raztegnjena okna, ki so ozko raztegnjena čez vozilo. Na prvi pogled privlačna in dokaj kompaktna zasnova, ki ne bo prestrašila bodočih kupcev.

Tudi v notranjosti je Ateca prejela izgled manjšega Leona, s sredinsko nameščenim informacijsko-zabavnim sistemom v velikosti 5 do 8 palcev, centralno nameščenimi konzolami, zadovoljivimi sedeži s stransko oporo in višjo lego za volanom.

seat-ateca-09

Motorji, ki jih bo zaenkrat ponudilo podjetje, bodo 3-valjni 1,0-litrski turbo bencinski motor, ki razvije 115 konjskih moči, 1,4-litrski s 150 KM, 1,6-litrski dizel s 115 KM in 2,0 litra velik turbo dizel, ki premore 150 ali 190 konjskih moči. V avtomobilu serijsko prejmete prednji pogon in 6-stopenjski ročni menjalnik, pri močnejših različicah pa je opcijsko na voljo tudi štirikolesni pogon in 7-stopenjski DSG samodejni menjalnik.

Seveda bo, kot se za sodoben avtomobil spodobi, na voljo ogromno tehnologije; nekaj serijske, nekaj pa na voljo proti plačilu. Med slednje spada Seatov sistem za shranitev nastavitev različnih voznikov, asistent v prometnih zastojih, asistent za nujne primere, kamera za lažje parkiranje, Apple CarPlay in Android Auto.

Osnovan na Volkswagnovi MQB platformi bo po velikosti in uporabnosti konkuriral Nissanu Qashqai, Kii Sportage in Škodi Yeti.

Na trgu jo lahko pričakujemo od pomladi, cena pa se bo pričela okrog 20 tisočakov.

Priznati je treba, da nas je Seat vsaj vizualno in tehnološko precej presenetil. Pa vas?

Vir: Net Car Show
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG