Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / SEAT Leon je izpopolnjen družinski avtomobil
AVTOBLOG-Seat-Leon-2017- (1)

SEAT Leon je izpopolnjen družinski avtomobil


Kaj prenovljeno tretjo generacijo SEAT Leona loči od konkurentov?

Seat Leon je že od nekdaj veljal za ”športno” alternativo koncernskemu bratu Volkswagen Golfu, s katerim si seveda deli arhitekturo in veliko tehnoloških ”bonbončkov”, sedaj pa se sprašujemo kaj ga  v prenovljeni tretji generaciji loči od konkurentov v natrpanem segmentu manjših družinskih vozil?

AVTOBLOG-Seat-Leon-2017- (4)Prenovljena tretja generacija je bila uradno predstavljena prejšnje leto. Kljub dejstvu, da je tretja generacija na trgu že dobrih 5 let, še vedno izgleda dokaj ”sveže”, pa tudi vozi se še vedno zelo prefinjeno pravi novinar portala What Car?.

Krmiljenje je natančno, a nekoliko manj kot pri nemškem bratu. Prav tako je bolj občuten tudi piš vetra in zvok izpod koles pri višjih hitrosti(predvsem na avtocesti). Novinar priporoča nakup različice FR, ki velja za bolj dinamično od ostalih paketov opreme, to pa pomeni, da bo vožnja lahko še bolj dinamična, nagibanje karoserije v zavojih pa manj občutno.

AVTOBLOG-Seat-Leon-2017- (3)

Tako kot že pred prenovo, Leon zagotavlja zadostno količino prostora tudi za zadnje potnike. Potnikom v vozilu je na voljo dovolj odlagalnih kotičkov, povprečen pa je tudi prtljažni prostor, katerega je moč povečati z poklopom zadnjih naslonjal.

V osnovni različici je serijska klimatska naprava, multimedijski sistem z zaslonom na dotik in Bluetooth. FR pa ima dodatno še dvo-področno klimatsko napravo, večji zaslon na dotik, navigacijo, 17-palčna aluminijasta platišča in parkirne senzorje tako spredaj kot tudi zadaj.

AVTOBLOG-Seat-Leon-2017- (2)

Na voljo je seveda veliko število motorjev, kar šest bencinskih in trije dizelskih. Največ kupcev se odloči za 1,4-litrski TSI bencinski motor, ki proizvede 150 ”konjev”, medtem ko dizelski motorji v evropi izgubljajo prevlado, novinar pa priporoča nakup 1,6-litrskega TDI motorja ki razvije 115 ”konjev”.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG