Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Subaru / Se tudi Vi poleti vozite z zimskimi pnevmatikami?
AVTOBLOG-subaru-xv-zimske-letne-celoletne-pnevmatike (5)

Se tudi Vi poleti vozite z zimskimi pnevmatikami?


Se tudi vi 365 dni v letu vozite z zimskimi pnevmatikami? Ob ogledu tega video posnetka boste mogoče spremenili svoje navade in se zavedali vseh ne-varnostnih, ki jih prinašajo!

Zimske pnevmatike največ oprijema nudijo v nizkih temperaturah, posledično so nepogrešljiva izbira za vožnjo po snegu, ledu in mrzlih cestah. Ampak kako se pa obnesejo v toplejših vremenskih razmerah?

Na spletu smo zasledili prav zanimiv video posnetek znanega ”youtuberja” Engineering Explained, ki večkrat poudari dejtvo, da je zimska pnevmatika izdelana iz mehkejše zmesi gume, na koncu pa zaključi z mnenje, da zimske pnevmatike za celoletno uporabo niso najbolj primerne.

AVTOBLOG-subaru-xv-zimske-letne-celoletne-pnevmatike (2)

Razlog je predvsem ta, da ko se mehkejša zmes gume znajde v toplejših vremenskih razmerah, le-ta ne deluje tako optimalno kot primerljiva letna guma. Vse navedbe so v video posnetku tudi demonstrirane s pomočjo avtomobila Subaru Crosstrek(pri nas se imenuje Subaru XV). Omenjeno vozilo je imelo nameščene Bridgestone Blizzak WS80 zimske pnevmatike ter Yokohama Geolandar G95 celoletne gume. Vsekakor gre v obeh primerih za znamke z dolgo tradicijo, ki imajo v svoji ponudbi le najbolj kvalitetne pnevmatike.

Kaj nam torej povedo številke? Predvsem se zavorna pot na zimskih pnevmatikah v toplejših vremenskih razmerah konkretno podaljša. Kljub temu, da razlika med zimsko in letno pnevmatiko na papirju mogoče le ne kaže tako velikega odstopanja, v vsakodnevni vožnji prav vsak centimeter šteje! Še bolj presenetljivo je to, da testi sploh niso bili demonstrirani v ”visokih” temperaturah, saj je bil temperatura ozračja le 17,2 stopinj celzija.

AVTOBLOG-subaru-xv-zimske-letne-celoletne-pnevmatike (4)

Nekateri bi rekli, da je to vse samoumevno, pa vendar, veliko ljudi celo leto vozi z zimskimi pnevmatikami, misleč, da to le ni tako zelo pomembno kot se morda zdi na prvi pogled.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG