Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Se Audi SQ7 lahko kosa z Teslo Model X 100D?
AVTOBLOG-audi-sq7-vs-tesla-model-x (2)

Se Audi SQ7 lahko kosa z Teslo Model X 100D?


V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate Teslo Model X 100D proti Audiju SQ7 v različnih in zelo zanimivih primerjavah.

Kljub temu, da ta ”terenca” odlikuje popolnoma drugačen pogonski sklop, sta v teoriji zelo primerljiva. Audi SQ7, ki ima pod pokrovom vgrajen V8 dizelski agregat z močjo 435 ”konjev” in 900 Nm navora, po uradnih podatkih pa naj bi sto kilometrov na uro dosegel v 4,8 sekunde. Tesla s popolnoma električnim modelom X 100D(kar niti ni najzmogljivejša različica, obstaja najzmogljivejši P100D), ki zmore podobno moč 423 ”konjev’ in konstantnimi 660 Nm navora.

Vsekakor zgornji podatki zagotavljajo zanimiv primerjalni test, zato se je predstavnik Youtube kanala Carwow, Mat Watson primerjave tudi lotil. Vozila je primerjal pri pospeševanju v ravni črti, primerjal je tudi ”prožnosti” motorja pri pospeševanju iz hitrosti 50 kilometrov na uro, na koncu pa ju je preizkusil tudi v zasilnem zaviranju. V vseh ”preizkušnjah” je zmagala Tesla Model X 100D, od vsakega posameznika pa je odvisno, v čem bi se raje odpeljal. Kljub temu, da je v vseh testih zmagala Tesla Model X 100D, pa ji je bil Audi presenetljivo vedno tik za petami, kar se redko zgodi v primerjalnih testih med vozili z električnim motorjem in motorjem na notranje izgorevanje.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG