Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Rolls Royce za leto 2018 pripravlja novega Phantoma
AVTOBLOG-rolls-royce-phantom (4)

Rolls Royce za leto 2018 pripravlja novega Phantoma


Rolls Royce Phantom bo v drugi generaciji postal še naprednejša in predvsem bolj prestižna limuzina.

Prva generacija te luksuzune limuzine je bila predstavljnea daljnega leta 2003, vse od takrat pa je veljala za prvo izbiro vsakega človeka, ki ima na svoji plačilni listi tudi šoferja. Prejšnje leto so proizvodnjo ustavili, drugo leto pa pričakujemo izpopolnjeno drugo generacijo. Zunanjost bo za razliko od trenutne generacije precej manj škatlasta, saj naj bi se oblikovalci pri načrtovanju zgledovali po konceptu 103EX. Sprednji odbijač bo tako še vedno imel tradicionalno velike reže za zajem zraka, bočna linija bo ostala podobna trenutni generaciji, seveda pa pričakujemo veliko kromiranih letvic in sprednje žaromete v LED tehnologiji.

AVTOBLOG-rolls-royce-phantom (1)

Velika novost bo tudi karoserija v celoti izdelana iz aluminija. Arhitekturo si bo delil s prihodnjimi modeli znamke, tudi športnim terencem, ki je po govoricah že v izdelavi. V notranjosti pričakujemo več prostora, nasploh boljše materiale in tudi izdelavo (če je to sploh mogoče), najnovejše multimedijske sisteme z ”nešteto” možnostmi povezav in kopico sistemom za avtonomno vožnjo.

AVTOBLOG-rolls-royce-phantom (2)

Pod motornim pokrovom pričakujemo 6,75-litrski V12, ki bo porabil manj goriva in razvil malce več moči. Govori se tudi o čisto električni različici, saj je Rolls Royce rekel, da hibridnih različic ne bo izdeloval, saj njihove stranke niso pripravljene sklepati kompromisov hibridne tehnologije.

AVTOBLOG-rolls-royce-phantom (3)

Ker Phantom praktično nima tekmecev, se znamki tudi ne mudi preveč s predstavitvijo, ki je načrtovana za 2018. Na voljo pa bo tudi podaljšana različica.

 

 

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG