Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Rolls-Royce z novim Phantonom – najbolj prestižno vozilo vseh časov
AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (7)

Rolls-Royce z novim Phantonom – najbolj prestižno vozilo vseh časov


Rolls-Royce je končno predstavil svojo najnovejšo pridobitev, novo generacijo modela Phantom. Ohranja značilen zunanji videz, najbolj prestižna ponudba znamke pa v novi generacija prikazuje popolnoma novo dimenzijo prestiža, predvsem v notranjosti.

Kljub temu, da se videz le minimalno razlikuje od prejšnje generacije, so inženirji na sprednjem delu vozila namestili višjo masko z ikonskim ”ornamentom”, ki je od tistega v prejšnji generaciji višji za približno centimeter in pol. Na sprednjem delu opazimo tudi laserske žaromete, ki so ”obkrožene” z LED dnevnimi lučmi. Rolls-Royce pravi, da so to tehnološko najbolj napredni žarometi, saj osvetijo tudi do 600 metrov cestišča!

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (3)

Zadek se ponaša z nizko spuščajočo se strešno linijo in dokaj strmo zaključenimi zadnjimi, ne manjka niti prepoznavnih zadnjih luči in 22-palčnih aluminijastih platišč.

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (9)

Najboljši del vozila je zagotovo notranjost, ki je sicer revolucija prejšnje generacije. Sprednja sedeža imata zadnji del narejen iz lesa, po vzoru slavnega Eames stola iz leta 1956. Les pa ne služi le za dekoracijo, temveč tudi za hrambo ”piknik” mizic in zadnjega multimedijskega sistema, ki se ”odpre” s pritiskom na tipko.

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (15)

Na armaturni plošči najdemo 12,3-palčni multimedijski sistem in analogno uro, poleg dekoracije prestižnih vrst lesa. Potniki na zadnjih sedežih si bodo kot dodatno opremo izbrali tudi viski kozarce in priročna odlagalna mesta za le-te.

 

Za zvočno izolacijo je poskrbljeno s 130 kilogramov materiala za blaženje vibracij in zvoka ter ”dvojnimi” stekli, debeline 6 milimetrov. Izstopajo tudi pnevmatike, saj imajo v posebnem predelu plast pene, kar dodatno blaži nepravilnosti na cesti in zniža hrup pnevmatik za kar 9 decibelov. Vsa ta napredna tehnologija nosi ime ”Silent-Seal” in naj bi hrup pri hitrosti sto kilometrov na uro v novem Phantonu znižali za deset odstotkov.

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (13)

Pod pokrovom motorja najdemo 6,75-litrski V12 bencinski motor, ki razvije 563 ”konjev” in 900 nevtonmetrov navora, ki deluje v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki uporablja ”satellite aided” tehnologijo, ki zagotavlja, da je motor vedno v pravi prestavi.

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (5)

Arhitektura imenovana ”Architecture of Luxury” je popolnoma nova in izdelana v celoti iz aluminija.  Ponaša se z izjemno prilagodljivostjo, saj jo je možno uporabiti tudi za druga vozila znamke Rolls Royce. Arhitektura je za 30 odstotkov bolj toga od prejšnje, uporabljena pa bo na vseh prihodnjih modelih, Ghost, Wraith in Dawn, zagotovo pa bo uporabljena tudi na prvem športnem terencu znamke, projektu Cullinan.

 

Za udobno vožnjo poleg  ”Silent-Seal” tehnologije skrbi še ”Magic carpet ride”, samodejno nastavljivo zračno vzmetenje, ki se aktivno prilagaja glede na položaj volanskega obroča, kamere in pospeševanje oziroma hitrost vozila.

AVTOBLOG-Rolls-Royce-Phantom-1 (6)

Za varnost je poskrbljeno s številnimi asistenčnimi sistemi, opozorilom za utrujenost voznika, aktivnim tempomatom, ”cross-traffic” opozorilom, samodejnim zaviranjem, opozorilom za nenadno menjavo voznih pasov, ”head-up” projekcijskim zaslonom in asistentom za parkiranje s štirimi kamerami.

 

 

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG