Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Rolls Royce pravi NE! hibridni tehnologiji
rolls-royce-dawn (8)

Rolls Royce pravi NE! hibridni tehnologiji


Rolls Royce je izjavil, da v prihodnosti ne bodo izdelovali hibridnih avtomobilov, po besedah direktorja Torstena Müller-Otvösa pa se bodo čisto električnih avtomobilov lotili šele, ko bo ta tehnologija popolnoma izpopolnjena.

Torsten je dejal, da so električni pogonski sklopi prihodnost avtomobilnosti, vendar je dodal, da njihovi prestiža in glamurja željni kupci, niso pripravljeni sklepati kompromisov hibridne tehnologije. Rolls-Royce bo seveda nekoč v prihodnosti naredil preskok, vendar le na popolnoma električne avtomobile, to pa se bo zgodilo šele, ko bo ta tehnologija dovolj izpopolnjena.

rolls-royce-dawn (23)

“Elektrifikacija je prava pot za vnaprej, vendar za nas ne bo vmesnih korakov kot so hibridi” je dejal Müller-Otvös na Goodwood festivalu hitrosti. “To je pogonski sklop prihodnosti, brez dvoma. Prišel bo čas, za katerega nihče ne ve kdaj, ko motorji z notranjim izgorevanjem enostavno ne bodo več obstajali. To sicer ne bo iz danes na jutri pa vendar se ta trenutek neizbežno bliža.”

Med razlago zakaj Rolls Royce ne bo investiral v hibridno tehnologijo je dejal: “Rolls Royce ni znamka, ki bi postavljala nove smernice v revolucionarni tehnologiji.  Stranke izberejo nas zaradi želje po najboljšem luksuznem avtomobilu, zato si ne moremo privoščiti nepopolnosti. Kompromisi v naših avtomobilih enostavno niso dopustni. Kupce bolj zanima dobra zanesljivost avtomobilov, kot posiljevanje z najnovejšo tehnologijo.”

Zanimiv je bil tudi odziv o vprašanju glede avtonomne tehnologije, kjer je dejal, da bo nekoč tudi ta prišla v njihove avtomobile vendar to ni prioriteta, saj ima večina lastnikov svoje šoferje, kar izniči potrebo po avtonomni tehnologiji. Obenem je Torsten tudi dejal, da še ni imel primera, ko bi ga katerakoli stranka vprašala, kdaj pride avtonomni Rolls Royce?

Final Rolls Royce Phantom Mark VII Rolls Of The Production Line (7)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Bover says:

    Pravilna odlocitev Rolls Royce!

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG