Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Rolls-Royce Phantom za leto 2018 ujet med testiranjem!
AVTOBLOG-rolls-royce-phantom-8-generacija (13)

Rolls-Royce Phantom za leto 2018 ujet med testiranjem!


Osma generacija prestižnega modela je načrtovana za drugo leto, testni primerek pa je že bil opažen med testiranjem v snežnih razmerah.

Aktualna, sedma generacija Phantoma je bila v proizvodnji vse od 2003, medtem ko prva generacija izvira iz leta 1952. V trinajstih letih se Phantom ni kaj preveč spremenil, kljub temu pa vožnja in materiali delujejo zelo kakovostni. Leta Phantoma se kažejo le v zastarelem multimedijskem sistemu, ki se ne more več kosati z drugimi bolj naprednimi.

Nova generacija se bo ponašala s celotno bolj napredno arhitekturo iz aluminija(sicer jo je imela tudi sedma generacija) in osveženo karoserijo, sprednji žarometi pa bodo podobni kot pri modelu Ghost. Novi Rolls-Royce Phantom bo imel tudi prenovljen sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zajem zraka, ki bodo nekoliko bolj izraziti, in pa celotno masko, ki bo na pogled bolj robustna. Kljub temu, da se bo novi Phantom po izgledu zelo navezoval na uspešnega predhodnika, bo pod kožo, v tehniki, popolnoma nov. Na ”spy” slikah lahko opazimo tudi ogledala in zadnje izpušne cevi nezakrite, kar pomeni, da se avto približuje serijski izvedbi. Zadnji odbijač bo malce manj izrazit kot pri aktulani generaciji z bolj gladko linijo prtljažnika.

AVTOBLOG-rolls-royce-phantom-8-generacija (10)

V notranjosti, glede na eno sliko, opazimo velika zaslona multimedijskega sistema, eden od njih bo nadomestil analogne merilnike. Kljub temu, da je bil Rolls-Royce vedno nekako samosvoj od BMW znamke, opazimo nekaj podobnosti pri volanu. Osma generacija Phantoma za kupce pomeni le evolucijo, ki bo pomagala ohranjati značilen videz modela.

V novem modelu Phantom se bo po vsej verjetnosti znašel izboljšan 6,75-litrski V12 agregat(na voljo tudi v aktualni generaciji) in pa 6,6-litrski V12 agregat, enak kot je tudi v ponudbi modela Dawn. Rolls-Royce je serijsko proizvodnjo sedme generacije končal v začetku letošnjega leta, zadnji primerek pa je bil izdelan v navtični tematiki za poznavalca in zbiralca kultnih modelov.

V galeriji smo zbrali najnovejše ”spy” fotografije, kot tudi nekaj že dobro znanih fotografij iz jeseni.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG