Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Renault presenetil z novo Alpino!
alpine-vision-concept-01

Renault presenetil z novo Alpino!


Renaultov Alpine Vision koncept s svojim čudovitim izgledom in športno zasnovo preži na Porschevega turbo športnika.

Če vas je prihajajoči, s turbino podprti Porsche 718 Cayman povsem prevzel in ste ravno pred nakupom, naj vas opomnimo, da je predstavljena nova Renaultova alternativa, ki sliši na ime Alpine Vision.

Tokrat lahko vidimo kvalitetne fotografije novinca, ki naj bi bil za nakup na voljo v letu 2017. Prav tako tisti,odgovorni za njegov izgled, zatrjujejo, da je ta, Alpine Vision, v vsaj 80 odstotkih primerljiv s končnim izdelkom, ki bo prihodnje leto zapeljal v prodajne salone.

Če poznate zgodovino Renaultovih športnih vozil, boste prepoznali tipične oblikovne poteze – štiri okrogle sprednje luči, posebno oblikovanje zadnjega stekla in izgled avtomobila kot celote, kar je podedoval po Alpininem izredno lepem A110 iz šestdesetih, ki ima močno zgodovino udejstvovanja na rallyjih.

Znane so tudi okvirne tehnične lastnosti novinca. Alpine Vision bo uporabljal zadnji pogon, za oskrbo z močjo pa bo skrbel sredinsko nameščen, s turbino podprt štirivaljni bencinski motor, ki bo sodeloval z dvosklopčnim športnim menjalnikom. Natančne informacije glede moči še niso potrjene, je pa govora o 250 konjskih močeh, kar je skoraj 50 KM manj kot 718 Cayman. Bo pa Alpinina prednost teža, ki bo za kar 300 kg nižja in se bo lahko primerjala s Cliovimi 1100 kilogrami. Prav majhna teža in dokaj zmogljiv motor mu bo omogočal pospešek do stotice v 4, 5 sekunde.

alpine-vision-concept-03

Okretnost in zmanjševanje teže je Alpina postavila pred brutalno moč motorja, za odlično vozno dinamiko avtomobil sedi na zelo igrivi šasiji. Običajno proizvajalci vse svoje moči usmerijo v velike količine moči in oprijema, pomanjkanje tega pa ne ponuja nič slabše izkušnje, temveč k večjemu bolj zabavno. Pomislite na Toyoto GT86…no, takšno igrivost lahko pričakujemo od nove Alpine Vision. Slednji sicer ne cilja na konkuriranje GT86, pač pa si je za glavnega rivala izbral Porschev 718 Cayman, zato lahko pričakujemo tudi ceno okrog 50.000 €. Seveda bo z veseljem konkuriral tudi Alfi Romeo 4C, Lotusu Exige in Audiju TT.

alpine-vision-concept-02

Kabina je odeta v aluminij in ogljikova vlakna, posebnost so zanimivi TFT instrumenti, čutni in tehnično dovršeni dirkalni sedeži pa so odeti v kvalitetno usnje. Sredinska konzola zaradi postavitve in uporabe 6 krakih likov spominja na Lamborghinijevo, Renault pa ob pritisku na gumb za zagon motorja obljublja eksplozijo čustev.

Koncept Alpine Vision se bo javnosti predstavil na avtosejmu v Ženevi v začetku marca, serijski model pa bo sledil letos proti koncu leta. Jesenski avtosejem v Parizu bi lahko bil dogodek, kjer bo Renault na domačem terenu domači publiki predstavil končno različico, ki nas bo kmalu za tem presenetila v prodajnih salonih.

Kaj pravite na to lepoto? Bo Alpine Vision pravi in enakovreden tekmec Porschu, Alfi Romeo, Lotusu in Audiju?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG