Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Rekordom še ni konec: Alfa Romeo Stelvio ima še enega!
AVTOBLOG-Alfa-Stelvio-QV-Ring (7)

Rekordom še ni konec: Alfa Romeo Stelvio ima še enega!


Ne glede na poplavo medijske pozornosti ob rekordu neverjetno hitrega Porscheja 911 GT2 RS, se je Alfa Romeo vseeno odločila oznaniti svoj najnovejši dosežek. Njihov model Stelvio Quadrifoglio je namreč dosegel najhitrejši čas na Nurburgringu za športne terence.

Čeprav na to krono cilja tudi Lamborghini s prihajajočim Urusom, ta do takrat vseeno pripada novem Stelviu Quadrifoglio, ki si je prislužil naziv najhitrejšega SUVa na svetu, okoli slovitega zelenega pekla. Najmočnejša različica alfinega športnega terenca, je z 20 kilometrsko pisto opravila v vsega 7 minutah in 51,7 sekunde, kar je skoraj 23 sekund hitreje od prvega nosilca tega naslova Range Rover Sport v različici SVR, kateremu pa je nedavno krono prevzel Porsche Cayenne Turbo S, ki pa je vseeno 8 sekund počasnejši od Alfe. Čas je tudi skoraj identičen najboljšemu času BMW M4, vseeno pa ni uspel prehiteti hondinega rekorderja za vozila s prednjim pogonom, kjer je Civic Type R dosegel izjemen čas 7 minut in 43,8 sekunde.

“Stelvia Quadrifoglio smo razvili posebej zato, da postavi nova merila v tem segmentu, z rekordom na Nurburgringu s časom 7 minut in 71,7 sekunde pa nas zagotovo ni razočaral. Ponosni smo, da si sedaj lastimo kar dva rekorda na Nurburgringu in sicer prvega z Giulio, ki drži rekord za najhitrejšo petvratno limuzino in sedaj še Stelvio, ki pa je najhitrejši SUV,” je dejal Reid Bigland, generalni direktor Alfe Romeo.

AVTOBLOG-Alfa-Stelvio-QV-Ring (15)

Srce Stelvia Quadrifoglio predstavlja opevani 2.9 litrski twin-turbo V6 motor, ki proizvaja 510 konjskih moči in 600Nm navora in skupaj s štirikolesnim pogonom omogoča stelviu pospešiti do stotice v borih 3,9 sekunde in končno hitrost, ki znaša neverjetnih 285 kilometrov na uro.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG