Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Razkrivamo: To je nova SEAT Arona!
avtoblog-seat-arona-ateca- (1)

Razkrivamo: To je nova SEAT Arona!


Španski SEAT bo na frankfurtskem salonu uradno predstavil Arono, športnega terenca, ki se bo z močno konkurenco bojeval v B segmentu vozil.

Na spletu so se dokaj nepričakovano znašle fotografije novega športnega terenca imenovanega Arona, španske znamke Seat. Po uspešni Ateci, španski proizvajalec avtomobilov svojo modelno paleto nadaljuje z modelom, ki se bo bojeval v B segmentu s tekmeci kot so Peugeot 2008, Mazda CX-3, Renault Captur, Opel Crossland in Mokka X.

avtoblog-seat-arona-ateca- (3)

Na fotografijah takoj opazimo veliko smernic oblikovalskega jezika španske znamke iz Ibize, Atece in prenovljenega Leona. Zadnje luči spominjajo na nekakšno ”mešanic0” med tistimi iz Atece in Ibize, saj bo Seat Arona uporabljala enako arhitekturo MQB A0 kot slednja.

Na fotografijah lahko opazimo nekaj podrobnosti, ki bodo posebnosti tega modela. To so okrogle meglenke, dvobarvna kombinacija(streha v drugi barvi) in športna različica FR.

avtoblog-seat-arona-ateca- (2)

Zaenkrat fotografij notranjosti še ni, pričakujemo pa lahko zelo podobno tisti iz Ibize. Motorna paleta bo po vsej verjetnosti vključevala 1,0-litrski TSI bencinski motor z različnimi močmi, vse od 95 do 115 konji, 1,5-litrski TSI bencinski motor, ki bo proizvedel do 150 konjev in pa 1,6-litrski dizelski motor TDI z močjo 115 konjev. Kot je že bilo omenjeno,  lahko njeno predstavitev pričakujemo že na frankfurtskem avto salonu.

Vir: Seat Fans Club
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG