Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Razkrivamo: To je nova SEAT Arona!
AVTOBLOG-seat-arona-terenec-4x4 (1)

Razkrivamo: To je nova SEAT Arona!


Seat je predstavil novega tekmeca v manjšem segmentu športnih ”terencev”, ki sliši na ime Arona.

Nova Arona se uvršča pod uspešno Ateco s katero si deli kar nekaj oblikovnih potez. Na prvi pogled opazimo ”trikotne” sprednje žaromete, velike reže za zajem zraka, plastično zaščito po robovih vozila, aluminijaste dodatke, zadnja svetila v LED tehniki, streho v drugi barvi in strešni ”spojler”.

AVTOBLOG-seat-arona-terenec-4x4 (8)Notranjost je ”vzeta” iz Ibize, s katero si tudi deli arhitekturo MQB A0. Kljub temu, da je notranjost na prvi pogled malce dolgočasna, jo razni detajli malce popestrijo. Armaturna plošča je nagnjena k vozniku, opazimo pa lahko tudi tri-kraki volanski obroč. Na voljo bo kar nekaj najnovejših tehnologij kot je recimo brezžično polnjenje mobilnika, kamera za vzvratno vožnjo in napreden multimedijski sistem z zaslonom na dotik velikosti 8-palcev.

AVTOBLOG-seat-arona-terenec-4x4 (12)Za varnost je poskrbljeno s številnimi asistenčnimi sistemi; sistem za zaznavo vozila v mrtvem kotu in za vozilom, aktivni tempomat s samodejnim zaviranjem in prilagajanjem hitrosti ter ”asistent” za samodejno parkiranje.

AVTOBLOG-seat-arona-terenec-4x4 (9)Motorna ponudba bo vključevala 1,0-litrski TSI trivaljni bencinski motor z močjo od 70 do 84 kilovatov, v različici FR pa je pod motornim pokrovom Arone vgrajen 1,4-litrski EVO TSI bencinski štirivaljnik, ki razvije 110 kilovatov, kmalu pa se bo motorni pridružil še 1,0-litrski trivaljnik z močjo 66 kilovatov, ki bo za delovanje uporabljal stisnjen naravni plin imenovan CNG.

V dizelski ponudbi najdemo 1,6-litrski TDI, ki razvije od 70 do 84 kilovatov, ekskluzivno pa bodo imeli nekateri trgi(po vsej verjetnosti slabše razviti) na voljo tudi 1,6-litrski atmosferski bencinski motor z močjo 80 kilovatov.

Če sodimo po večji Ateci, lahko od Arone pričakujemo dober avtomobil in odlične prodajne rezultate, komaj pa čakamo, da jo bomo lahko tudi zapeljali.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG