Prikaži kategorije
Domov / Novice / Razkriti prejemniki nagrad Poslovni avto leta
AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (7)

Razkriti prejemniki nagrad Poslovni avto leta


Zdaj že tradicionalno, so na predvčerajšnji večer na Diners Golf igrišču na Smledniku podelili nagrade za Poslovni avto leta.

Za omenjen naslov se je potegovalo kar dvajset avtomobilov, na večer, ki je bil obarvan tudi s vrhunsko soul, pop in gospel pevko ter pianistko Ivo Ikon z družbo glasbenika Vasko Atanasovski, pa se je zbralo kar dvesto gostov. Zmagovalci so bili lahko le štirje, lovorike pa so si tako zasluženo prislužili Toyota Prius plug-in hybrid, Volkswagen Golf, Opel Insignia Grand Sport in Mercedes-Benz razreda E. Priznanje za inovacijo leta pa je dodatno prejel Citroen C3 z inovativno connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje.

Izbor za Poslovni avto leta vsako leto traja kar pol leta. Novinarji časnika Finance so ob pomoči podatkov najema družbe ALD Automtoive najprej določili dvajset finalistov, za slednje pa so bralci lahko glasovali med 18. aprilom in 17. majem. Finalisti izbora Poslovni avto leta, Porsche Panamera 4S Diesel, BMW 530e ter 520d, Lexusa RX450h, Mercedes-Benza E220d in Volva S90 D so letos preizkusili vodilni možje slovenskih podjetij; Aleš Mikeln (Vzajemna), Kruno Abramovič (NLB Skladi), Enzo Smrekar (Smučarska zveza Slovenije), Sibil Svilan (SID banka), Edi Kraus (Aquafil), Matej Falatov (Addiko Bank), Matej Runjak (Trigal), Zmago Skobir (Fraport Slovenija) in Tomaž Poznič (Generali Zavarovalnica).

AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (4)

Kipec za managerski avto leta(Mercedes-Benz razreda E) je prejel Rasto Oderlap, direktor Autocommercea. Ob prejemu nagrade je povedal: »Kot kaže je številka 9 srečna številka za Mercedes, saj je to že deveta generacija razreda E. Že lani smo v kategoriji Managerski avto leta zmagali z limuzino razreda E, letos nadaljujemo s karavansko različico. A tukaj še ne zaključujemo, saj se je družina E letos povečala še za E kupe in E All Terrain, jeseni pa se pridružuje še E kabriolet. Razred E se tako dokazuje s svojo inovativnostjo, udobjem, varnostjo in neprekosljivim designom našega oblikovalca Roberta Lešnika. Ponosni smo.«

AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (5)

Kipec za poslovni avto leta(Opel Insignia) je prejel Borut Gazvoda, direktor Opla Slovenija. Ob prejemu nagrade je povedal: »Za nagrado se iskreno zahvaljujemo žiriji, predvsem pa bralcem, ki so prepoznali vse kvalitete in atribute nove Oplove admiralske ladje. Veseli nas, da je Insignia ponovila uspeh in leta 2009, ko je prvič prejela to prestižno nagrado za prejšnjo generacijo in postala “Poslovni avto leta”. Kriza, ki je nastopila v letu 2009 je bila pravzaprav priložnost za Insignio, ki smo jo dobro izkoristili, saj se je uvrstila na vrh svojega razreda in tam ostala vrsto let. Obdobje rasti avtomobilskega trga, ki smo mu priča zdaj, pa je odlična priložnost za novo Insignio, ki je zrasla, odrasla in se ponaša z vsemi tehnološkimi presežki, ki jih danes nudi avtomobilska industrija. Na nekaterih področjih posega tudi v segment, ki je bil do sedaj rezerviran samo za tako imenovane “premijske” avtomobilske znamke. Prepričani smo, da bo tudi letošnja nagrada PAL 2017, tako kot pri predhodnici, odlična popotnica, da se Insignia v svojem razredu in pri kupcih ponovno uvrsti na sam vrh.”

AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (9)

Kipec za EKO avto leta (Toyota Prius Plug-in) je prejel Primož Tiringar, direktor Toyote Slovenija. Ob prejemu nagrade je povedal: “Izjemno sem vesel, da so slovenski kupci sprejeli hibridno tehnologijo. Danes je že vsaka tretja nova toyota opremljena s hibridnim strojem, v prihodnjem letu bo to že vsaka druga. Pri blagovni znamki Lexus pa smo hibridno tehnologijo vgradili v večino modelov, povsem pa smo se odpovedali dizelskim motorjem.

AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (14)

Kipec za službeni avto leta (Volkswagen Golf)  je prejela Nuša Pleše  iz Porscheja Slovenija. Ob prejemu nagrade je povedala. “Veseli smo, da je volkswagen golf osvojil naziv službeni avto leta. Golf je srce blagovne znamke Volkswagen in lepo je dobiti priznanje, da navdušuje tudi prenovljena sedma generacija tega modela. Najlepša hvala za glasove in pohvala organizatorjem za čudovit dogodek.”

AVTOBLOG-PAL-poslovni-avto-leta-borut_gazvoda (15)

Priznanje za inovacijo leta je prejela Citroënova kamera connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v citroënu C3. Prevzel ga je Sadko Mezgec iz družbe C Automobil Import.

Vir: FinanceFotograf: Jernej Lasič
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG