Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Razkrit Opel Grandland X SUV
AVTOBLOG-Opel-GrandlandX (3)

Razkrit Opel Grandland X SUV


Nemška znamka Opel je na avtomobilskem salonu v Šanghaju razkrila prihajajočega SUVa srednje velikosti imenovanega Grandland X.

Tretji model X linije, bo v Evropi  s svojimi 4.480mm pozicioniran nad manjšima Mokko X in Crosslandom X, ki je zamenjava za Merivo, prvič pa naj bi ga v javnosti videli na Frankfurtskem avtomobilskem salonu v septembru. Glede na nedavno združitev z francoskim PSA koncernom, bi lahko bil to tudi prvi francosko-nemški SUV te znamke. V prodajo naj bi pri nas prišel šele prihodnje leto, vodja PSA koncerna Carlos Tavares pa poudarja, da se bodo fokusirali na širši globalni trg, kar bi za Grandlanda X lahko pomenilo, da bo našel pot tudi na ceste Azije, Amerike in Avstralije, sledili pa bi mu lahko tudi ostali modeli, ki so se do sedaj prodajali pod hčerinsko znamko Holden, katera se po združitvi počasi ukinja.

AVTOBLOG-Opel-GrandlandX (6)

Novi SUV ponuja višje sedenje za pet ljudi in z 2.675mm dolgo medosno razdaljo, veliko notranjega prostora za potnike, medtem ko 514 litrov velik prtljažnik (1.652 s podrtimi sedeži) ponuja tudi veliko prtljažnega prostora. Seveda, kot je to za večino novih avtomobilov značilno, bo Grandland X ponujal tudi širok nabor varnostnih pomagal, začenjši z adaptivnim  tempomatom s sistemom za prepoznavanjem pešcev in autonomnim zaviranjem v sili, sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika in za piko na i še naprednim parkirnim pomočnikom. SUV ima seveda vgrajen tudi sistem Grip Control, ki ponuja izboljšan oprijem v slabših pogojih in zagotavlja prilagajanje sistema vozni površini, preko petih različnih načinov delovanja. Ta v vsakem načinu posebej prilagodi distribucijo navora, menjalnik, odzivnost stopalke za plin in lahko celo sam zavrti kolo.

AVTOBLOG-Opel-GrandlandX (9)

V notranjosti najdemo spredaj premium ergonomske sedeže in gretje volana, greti pa so ravno tako vsi sedeži, tako sprednji kot zadnji. za povezljivost  bo skrbel njihov Intellink  z oplovim OnStar sistemom za pomoč voznikom. V zunanjem dizajnu nič preveč ne izstopa, kar je po eni strani odlično, saj bo tako lahko všeč širšemu krogu potencialnih kupcev, obenem pa ostaja dovolj privlačen, da je oblikovno zanimivejši od ostale ‘nemške konkurence’. Odlično so uravnotežene ostre stranske linije in robustni odbijači okoli avtomobila s kromom okoli stranskih oken, svoje pa doda tudi ogromna panoramska streha.

V prodajnih salonih ga lahko torej pričakujemo prihodnje leto, glede na videno pa bo zagotovo med kupci zelo priljubljen.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG