Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Razkrit BMW serije 8 – Eleganca na štirih kolesih
BMW CONCEPT 8 2017

Razkrit BMW serije 8 – Eleganca na štirih kolesih


Novi koncept BMW serije 8 razkriva luksuznega dvovratnega kupeja, ki cilja direktno na Mercedes razreda S coupe.

Na letošnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Italiji, je BMW razkril koncept, ki je zelo blizu končni različici naslednika legendarne serije 8. Ta naj bi na ceste zapeljal že prihodnje leto, kmalu pa naj bi mu sledila še kabriolet in Gran Coupe različici

BMW Concept 8 Series

” Številka 8 je za BMW vedno predstavljala vrh zmogljivosti in ekskluzivnosti. Prihajajoč BMW serije 8 Coupe bo dokazal, da lahko gresta luksuz in kirurško natančna vodljivost z roko v roki” je dejal Herald Krüger, član izvršnega odbora BMW AG. Koncept lahko rečemo, da je vsaj spredaj malo podoben Maseratiju, pa vendar pri BMWju pravijo, da avtomobil izkazuje moderno interpretacijo ikonskih BMW linij, ki je nam zagotovo zelo všeč. Spredaj lahko vidimo laserske luči, ki uporabljajo podoben svetlobni podpis kot trenutni generaciji ‘petice’ in ‘sedmice’. Karbonski sprednji ‘lip spojler’ naj bi ravno tako poudaril športni in visokozmogljivi karakter, katerega pri BMWju še kako poudarjajo, koncept pa je ravno tako odet v novo ekskluzivno zunanjo barvo, ki se imenuje Barcelona Grey Liquid.

AVTOBLOG-serija8 (7)

Zračniki, ki so pozicionirani za prvimi blatniki, vodijo v agresivno oblikovane boke, ki se nato dvignejo v razširjene zadnje blatnike pod katerimi najdemo kar 21 palčna platišča. Notranjost naj bi po BMWjevih besedah dajala tipični ambient športnega avtomobila, v njej pa najdemo športne sedeže, ki za osnovo uporabljajo školjko iz karbonskih vlaken in mešanico aluminija ter usnja za pravi občutek luksuza in prestiža.

AVTOBLOG-serija8 (1)

Podrobnosti o pogonskih sklopih pri BMWju še nočejo izdati, vendar lahko iz tega, da je avtomobil verjetno narejen na enaki CLAR platformi, kot nova serija 7, veliko sklepamo. Ta platforma ima veliko fleksibilnosti, kar se pogonskih agregatov tiče, zaenkrat pa naj bi BMW registriral imena 825, 830, 835, 845 in 850, na vrhu verige pa naj bi se bohotil M8 kar nakazuje, da si bavarci želijo resnega tekmeca Mercedesovem AMG S63 Coupe, vendar še ni čisto potrjeno, ali bo dobil zeleno luč. V primeru izdelave, bo po vsej verjetnosti uporabljal enak twin turbo V8 motor, kot ga bo uporabljal prihajajoči BMW M5.

BMW Concept 8 Series

Večji del motorne palete, bo verjetno sestavljen iz šestvaljnih in osemvaljnih bencinskih agregatov sposojenih pri seriji 7, za večjo ponudbo in prekašanje mercedesovega tekmeca pa naj bi BMW ravno tako ponudili vrsto dizelskih agregatov, med katerimi ima največji potencial novi 3.0 dizelski agregat s kar štirimi turbinami in okroglimi 400 konjskimi močmi. Štirikolesni xDrive pogon, naj bi bil na voljo opcijsko.

BMW serije 8 je del trojice novih modelov, ki naj bi jih dodali k svoji ponudbi do konca prihodnjega leta, kot del načrta, da si nazaj pridobijo krono v prodaji luksuznih avtomobilov, ki trenutno pripada Mercedes-Benzu. Mi upamo, da jim uspe saj ta koncept izgleda res hudo, več pa si poglejte v spodnji fotogaleriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG