Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Range Rover SVR prihodnje leto s 567 konjskimi močmi?!
range-rover-svc-facelift-spy (1)

Range Rover SVR prihodnje leto s 567 konjskimi močmi?!


Nadgrajena serija znamenitega Range Roverja SVR bo za sezono 2017 dobila nov motor, ki ga najdemo tudi v Jaguarju F-type SVR, katerega znamenitost je brutalen rjoveči zvok iz izpuhov.

V galeriji so tudi prve fotografije zamaskiranega prototipa nove serije Range Roverja Sport SVR. Po fotografijah je razvidno, da je avto dobil nove malenkostne spremembe, kot so večje reže za zrak, kar je tudi prvi pokazatelj večjega motorja. To tudi potrdi špekulacije, da bo nov motor 567-konjski 5-litrski V8, kot ga najdemo pri Jaguarju F-Type SVR, ki doseže neverjetnih 320 km/h. To je kar 25 konjskih moči več od trenutnega modela, kar pa se bo malenkostno poznalo pri pospeševanju ter končni hitrosti.

range-rover-svc-facelift-spy (11)

To torej pomeni da bo ta 2, 3-tonski družinski dostavljalec zmožen pospeševanja do 100 km/h v 4, 5 sekundah, kar pa je enako kot pri konkurenčnem Porsche Cayenne Turbo, ki ima sicer malo manj moči, vendar manjša skupna teža to izenači. Govori se, da bo v salone prišel ob začetku prihodnjega leta, kar je pa več kot leto dni pred začetkom izdelave novega Cayenna. Cena pa bo okrog 100.000 €.

 

Vir: Autoevolution
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG