Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Prvič lahko slišimo novo Hondo Civic Type R
Avtoblog_Civic_TypeR (4)

Prvič lahko slišimo novo Hondo Civic Type R


Po tem, ko so v Ženevi razkrili produkcijsko različico nove Honde Civic Type R, nas sedaj dražijo še s ‘teaser’ videom, kjer lahko na koncu minutnega posnetka prvič slišimo tudi pravi zvok motorja.

Pri Hondi smo že navajeni, da nas pred izidom nove generacije Civic Type R dražijo v nedogled. Predogledi na avtomobilskih sejmih se vrstijo eden za drugim, skoraj vsak mesec izdajo kakšne nove tehnične podatke ali video, vse dokler se avtomobil končno ne pojavi v prodajnih salonih. Očitno nameravajo to tradicijo ohranjati še naprej, saj so ravnokar razkrili video v katerem dobimo vizualno prezentacijo celotnega avtomobila, čisto na koncu posnetka pa lahko prvič slišimo tudi zvok nove Type R, ki zveni res jezno. Že po zvoku nam daje občutek kot, da hoče zastrašiti vso konkurenco kot je Ford Focus RS, volkswagnov Golf Clubsport S in prihajajoči renaultov Megane RS.

Novo generacijo Civica Type R bo poganjal že znani 2.0 litrski turbo motor s 310 konjskimi močmi in 400 Nm navora. Moč se bo prenašala preko šest stopenjskega ročnega menjalnika na prvi kolesni par, menjalnik pa bo za bolj gladko prestavljanje v nižjo prestavo opremljen tudi s sistemom za sinhroniziranje motornih vrtljajev ali ‘rev matching’. Type R bo naložen z bogato standardno opremo, ki bo obsegala odličen zvočni sistem s 12 zvočniki,  športne sedeže, 7 palčni zaslon na dotik z navigacijo in v usnje oblečen volan ter prestavno ročico. Cena še ni znana vendar pričakujemo, da bo ostala bolj ali manj enaka.

Upamo, da bo naslednji ‘teaser’ video pokazal, kako se ta mali dirkalnik obnaša na dirkališču na robu svojih zmožnosti, do takrat pa lahko le poslušamo njegov zvok, ki da vedeti, da bo nova generacija Civica Type R resno konkurirala ostalim tekmecem.

Avtoblog_Civic_TypeR (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG