Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Prodaja se VW Jetta iz filma Hitri in Drzni!
AVTOBLOG-vw-jetta-fastfurious-hitriindrzni-jesse-paul-walker (1)

Prodaja se VW Jetta iz filma Hitri in Drzni!


Vkolikor ste si ogledali prvi del legendarne serije Hitri in drzni vam je Volkswagen Jetta, ki jo je vozil Jesse, igralec Chad Lindberg, zagotovo ostala v spominu.

Volkswagen Jetta je trenutno v lasti igralca z imenom Frankie Muniz, na njen pa najdemo avtogram igralca Chada Lindberga, režiserja filma Roba Chena in tudi pokojnega igralca Paula Walkerja. Prvi del filma je postavljen v Los Angeles, osrednje dogajanje pa zavzema ekipo, ki z napadi na tovornjake kradejo drago električno blago. To dogajanje kmalu vzbudi zanimanje policaja pod krinko, ki jih čez nekaj časa uspešno razkrinka.

AVTOBLOG-vw-jetta-fastfurious-hitriindrzni-jesse-paul-walker (8)

Pod pokrovom Volkswagen Jette GT letnika 1995 najdemo 2,0-litrski štirivaljni turbo bencinski agregat, za prenos moči na kolesa pa skrbi 4 stopenjski samodejni menjalnik. Na motorju je spisek predelav kar zajeten, od športnega filtra K&N, bolj pretočnega kolektorja, zmogljivejših vžigalnih tuljav v rdeči barvi, sistema za nitro in zmogljivejšim izpušnim sistemom. Zunaj je v celoti polepljena z unikatno grafiko in agresivna z Wings West Racing Series kompletom športnih odbijačev, poširjenimi blatniki, spojlerjem na prtljažnih vratih, športnimi ogledali, Hella dvojnimi žarometi, 19 palčnimi aluminijastimi platišči Konig Tantrum in dvojnim nastavkom izpušnega sistema. Za še boljši izgled je Jetta tudi spuščena, na nastavljivem vzmetenju proizvajalca H&R. V notranjosti pa poleg prevladujoče črne barve najdemo športne Sparco sedeže, športni volan, štiri-točkovni pas in varnostno kletko. tudi igralno konzolo PlayStation 2 in zmogljiv zvočni sistem.

Volkswagen Jetta bo na dražbi v Barrett-Jacksonu postavljena ta mesec, pričakuje pa se, da bo prodana za vsaj 30 tisoč Ameriških dolarjev.

Za konec pa še zanimivost, Paul Walkerjev Mitsubishi Eclipse iz enakega filma je bil prodan za 40 tisoč Ameriških dolarjev, Dodge Charger RT letnik 1970, ki ga je vozil Vin Diesel pa za 130 tisoč Ameriških dolarjev. Največ so zaslužili z Toyoto Supro, neverjetnih 185 tisoč Ameriških dolarjev.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG