Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Pripravite ušesa na brutalen spopad ameriških mišičnjakov!
camaro-Z-28-shelby-GT350R-01

Pripravite ušesa na brutalen spopad ameriških mišičnjakov!


Dva izmed najbolj znanih in priljubljenih ameriških t.i. “muscle” avtomobilov sta se v tokratni epizodi Head2Head spopadla med seboj. Seveda pri tem ne gre brez ogromnih osemvaljnikov, globokega rohnenja in brutalnih pospeškov!

Če ste imeli ob uvodnem stavku v mislih Fordovega Shelby GT350R Mustang in Chevrolet Camaro Z/28, ste zadeli v polno. Ta dva predstavnika “ameriških mišic” sta se izziv za izzivom spopadala za naziv najboljšega.

camaro-Z-28-shelby-GT350R-03

V Camara Z/28 je nameščen gromozanski 7,0-litrski osemvaljnik, ki razvije 505 konjskih moči in 652 Nm navora, Shelby GT359R pa medtem iz 5,2 litra velikega osemvaljnika iztisne 526 konjskih moči in 581 Nm navora. Pri tem je potrebno opozoriti, da je Camaro nekoliko težji, kar bi bilo lahko v prid Fordovemu predstavniku.

Sprva se voditelj oddaje odpravi na vožnjo skozi kanjon, pri čemer opazuje obnašanje avtomobila na javnih cestah. Nato ga profesionalni voznik preizkusi še na dirkališču in oceni njuno obašanje na površinah brez omejitev hitrosti. Preizkus pa bi bil nepopoln brez “drag race” dirke, ki zaključi spopad in odloči o zmagovalcu.

camaro-Z-28-shelby-GT350R-02

Kateri mišičnjak bo zavzel prestol po vašem mnenju?

Odgovor najdete v spodnjem videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG