Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Prihajajoča Opel Corsa prvič opažena med testiranjem
Avtoblog-Nova-Opel-Corsa (7)

Prihajajoča Opel Corsa prvič opažena med testiranjem


Z ‘vohunskimi’ slikami, smo prvič dobili vpogled v novo Opel Corso, ki naj bi na ceste zapeljala prihodnje leto.

Segment ‘superminijev’ je eden najbolj konkurenčnih in tekmovalnih, zato pri Oplu že razvijajo popolnoma novo Corso ne glede na to, da je trenutni model zunaj šele od leta 2014. Čeprav se zdi leto 2018 primerno za debi, pa bodo novo Corso vseeno prehiteli skoraj vsi tekmeci, tako nedavno predstavljena Ford Fiesta, kot tudi naslednja generacija VW pola in nova Seat Ibiza, zato bodo morali pri Oplu res zavihati rokave, da jo čimprej spravijo v prodajne salone.

Avtoblog-Nova-Opel-Corsa (10)

Peta generacija Oplovega superminija izgleda temeljito spremenjena, saj je večja in bolj praktična obenem pa, navkljub izdatni kamuflaži, vseeno lahko vidimo nov oblikovalski jezik, ki je že uporabljen na drugih oplovih modelih kot sta Insignia Grand Sport in Crossland X. Ob pogledu iz profila opazimo mnogo daljšo medosno razdaljo od trenutne različice. Pokrov motorja in previsi so krajši, kar pomaga Corsi obdržati kompaktne dimenzije, obenem pa izboljšati praktičnost in udobje med vožnjo. Ključ do prostornosti in kompaktnosti v enem, je nova platforma. Ta naj bi bila le pomanjšana različica tiste uporabljene na novi Astri in naj bi tako poleg dimenzijskega prirastka poskrbela tudi za zmanjšanje teže, kar seveda vodi v večjo učinkovitost in boljše zmogljivosti.

Platforma, ki ekstenzivno uporablja lahko visoko-trdnostno jeklo, je Astri pomagala ‘shujšati’ celih 50 kilogramov, nadaljnih 77 kilogramov pa so prihranili še z lažjimi zunanjimi paneli. Vse skupaj so tako pri Astri zmanjšali težo za impresivnih 200 kilogramov. Seveda pri Corsi ne pričakujemo tolikšno zmanjšanje teže, vendar je 100 kilogramov prihranka pri najtežji izvedenki povsem mogočih. Pod pokrovom motorja ne pričakujemo sprememb, saj bodo trenutno motorno paleto po vsej verjetnosti z nekaj dodelavami prenesli na novi model. To pomeni 1.0 litski trovaljnik, močnejši 1.4 litrski turbo štirivaljnik in pa 1.6 litrski turbo dizelski agregat.

Avtoblog-Nova-Opel-Corsa (5)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG