Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Prihaja Volkswagen Up! GTI
AVTOBLOG-vw-up-gti (4)

Prihaja Volkswagen Up! GTI


Veliko entuziastom, pomenijo črke GTI le eno stvar in to je vroči Golf. Vendar Volkswagen svoj isti tretma uporablja tudi na manjšem Polu, zato so se odločili, da gredo še en razred nižje.

Volkswagen UP! GTI naj bi debitiral naslednji teden pred zbrano množico entuziastov ob Vrbskem jezeru. Čeprav je avtomobil, ki bo postavljen na ogled, klasificiran kot konceptni avtomobil, Volkswagen obljublja produkcijsko različico, ki naj bi na ceste zapeljala v začetku prihodnjega leta.
Up GTI je bil dodelan tako, da sedaj proizvede 115 konjskih moči in 230Nm navora iz, zaenkrat še neznanega motorja, vendar lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da bo uporabljal 1.0 litrski trovaljnik. Morda se vam zdi malo, vendar z le 997 kilogrami vseeno pospeši do stotice v 8.8 sekunde in pospešuje do končne hitrosti 197 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-vw-up-gti (1)

Preden začnete zavijati z očmi nad temi številkami naj povemo, da pri Volkswagnu poudarjajo, da so precej blizu originalnem Golf GTIju Mk1, ki je bil s 110 konjskimi močmi še celo malo šibkejši, tehtal je s 810 kilogrami malo manj, zato pa je bil tudi pospešek je bil s 8,8 sekunde od 0 do 100 kilometrov na uro identičen.

Če za trenutek pozabimo na številke, Up! GTI tudi izgleda tako kot mora, z rešetko z izgledom satovja in značilno rdečo črto. Dodatno ima tudi aerodinamične izboljšave in znižano vzmetenje za 15mm ter 17 palčna aluminijasta platišča. V notranjosti najdemo usnjen, športen volan, značilno okroglo prestavno ročico in seveda najpomembneje-značilni GTI vzorec na športnih sedežih.

AVTOBLOG-vw-up-gti (3)
Ko bo prišel v prodajne salone, boste lahko izbirali med rdečo, belo, temno sivo, črno ali svetlo modro barvo, ne glede na izbiro barve pa bo Up! GTI zagotovo zelo zabaven za vožnjo in bo direktni tekmec Renaultovemu Twingu GT in pa Smartu Forfour Brabus.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG