Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Prihaja osem novih kompaktnih Mercedesovih modelov!
AVTOBLOG-Mercedes-Benz-AConcept-sedan (7)

Prihaja osem novih kompaktnih Mercedesovih modelov!


Že pred kratkim smo pisali o prihajajoči novi generaciji razreda A, v zadnjih dneh pa je Mercedes-Benz potrdil prihod osmih novih modelov, ki bodo uporabljali novo arhitekturo s pogonom na sprednji par koles.

Mercedes-Benz je potrdil, da bo nova arhitektura, namenjena za modele s sprednjim pogonom, v prihodnosti odločilna za osem novih modelov, pet od teh pa dandanes že uporablja obstoječo Daimlerjevo arhitekturo s pogonom na sprednji par koles.

Med intervjujem s predstavnikom medija Car and Driver, je Mercedesov šef Ola Källenius potrdil ta ugibanja, žal pa ni razkril nobenih konkretnih podatkov o novih modelih, niti kateri modeli sploh prihajajo. Kljub temu ni ravno težko ugotoviti za katere modele gre.

AVTOBLOG-Mercedes-Benz-AConcept-sedan (9)

Nova serija modelov, ki bo uporabljala arhitekturo s sprednjim pogonom bo zagotovo nova generacija A razreda, v obliki kombilimuzine in limuzine. Dodatno bo novi razred A dobil tudi različico s podaljšano medosno razdaljo, novo arhitekturo pa bo uporabljala tudi nova generacija razreda B in CLA limuzina, Shooting Brake in GLA športni terenec. Po spletu krožijo govorice tudi o novem športnem terencu GLB, ki bi tudi znal uporabljati to arhitekturo.

Legendarna nemška znamka je novo generacijo razreda A s konceptom že pokazala na Šanghajskem avto salonu. S tem nam je nekako prikazala bodoče smernice vozil. Če primerjamo s trenutnim modelom CLA, je prikazan konceptni A razred predstavljal sprednji del z slovito Panamerican masko in spremenjen zadnji del vozila.

AVTOBLOG-Mercedes-Benz-AConcept-sedan (8)

Pričakovano, bodo manjši in cenejši modeli znamke Mercedes-Benz uporabljali motorje proizvajalca Renault-Nissan, ki pa jih bodo ”kombinirali” s svojimi šest stopenjskimi ročnimi oziroma samodejnimi menjalniki s dvojno sklopko. Obstaja tudi možnost o vstopnem AMG modelu, ki bo razvil okrog 250 konjskih moči!

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG