Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Subaru / Prihaja nova, spremenjena Subaru Impreza!
Subaru_Impreza (3)

Prihaja nova, spremenjena Subaru Impreza!


Po petih letih se v novi obliki, zmogljivosti in podrobnostih vrača legendarna Subaru Impreza. Tako limuzina kot kombi-limuzina bosta predstavljeni na avtosalonu v New Yorku.

23. marec 2016 je dan, ko bo svet prvič zagledal novo, že peto generacijo Subaru Impreze. V New Yorku bo torej pestro, glasno ter nervozno. To pa zato, ker je Impreza znamenito ime v svetovnem Rally prvenstvu in je tudi druga po številu zmag tega tekmovanja, vse do leta 2005, ko so stvari šle rahlo navzdol. Pomnimo, da je leta 2008 Subaru tudi v celoti izstopil iz svetovnega Rally prvenstva in se od takrat osredotoča na kvalitetna, živahna mestna vozila.

Subaru_Impreza (4)

Subaru pravi, da je nova Impreza popolnoma prenovljena tako v notranjosti kot zunaj in bo tudi prvi model, ki sedi na prilagodljivi globalni platformi z znamenitim Subarujevim štirikolesnim pogonom, kot tudi najnovejši varnostni tehnologiji. Kombilimuzina bo na voljo že ob koncu letošnjega leta in bo konkurent Ford Focusu ter Mazdi 3, kar je drzna poteza, saj sta tako Ford kot Mazda močno izboljšala svoje kandidate v zadnjih dveh letih.

Subaru_Impreza (2)

Nova platforma je izdelana tako, da je lažja in močnejša, ter bo osnova vseh novih Subarujevih modelov, kot na primer XV koncepta, predstavljenega na ženevskem avtosalonu. Možna bo tudi elektronska ali hibridna pomoč motorju, vendar trenutno še ni uradnih podatkov o pogonskih agregatih. Pričakuje pa se značilni motor s štirimi cilindri ki, glede na velikost, spušča zelo globoke in zanimive zvoke. Komaj čakamo!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. subarujevc says:

    Mislim,da to sploh ne bo drzna poteza, vsaj v kvaliteti sigurno prekaša konkurenta fokusa in mazdo3.Ne smemo pa pozabiti na izredne vozne sposobnosti in pa lego na cesti.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG