Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Prihaja hibridna Škoda Superb, ki bo boljša od Passata GTE!
AVTOBLOG-superb-2018 (2)

Prihaja hibridna Škoda Superb, ki bo boljša od Passata GTE!


Škodin načrt elektrifikacije svojih vozil, se bo začel s prihodom plug in hibridne izvedenke Superba, ki ga lahko pričakujemo že prihodnje leto.

Škodin zastavonoša, bo tako združeval 1.4 litrski turbo bencinski agregat z električnim motorjem, skupaj pa bosta proizvajala 215 konjskih moči. Če vam je ta številka znana je to zagotovo zato, ker bo Škoda Superb PHEV, uporabljala enak pogonski sklop kot Volkswagnen Passat GTE. Razlika bo le v tem, da bo Superb za razliko od Passata lahko prevozil kar 70 kilometrov le na električni pogon, medtem ko je Passat omejen le na 50 kilometrov. Razlika je seveda v bateriji saj bo namesto 9,9 kWh litij ionske baterije, ki jo najdemo v Passatu, Superb ponujal tako s kapaciteto 13 kWh.

Če se bo avtomobil izkazal kot zelo prodajan in zaželjen, bi lahko češki proizvajalec avtomobilov enak pogonski sklop ponudil tudi v Kodiaqu, ali pa bi ga v nekoliko zmanjšani različici vgradil v Octavio in Karoqa. ” Vprašanje ni v tehnologiji, vendar nas mora zanimati, kaj naše stranke pričakujejo od takega produkta in koliko so pripravljene zanj plačati, saj plug in hibridni sistemi niso zastonj. Zato bomo najprej poizkusili z največjim Superbom in tako ocenili odziv naših strank.” je dejal Martin Hrdlicka, vodja razvoja pogonskih sklopov pri škodi.

Zaenkrat še ni znano ali bo Škoda uporabila oznako PHEV ali bodo hibridnega Superba prodajali pod kakšno drugo oznako, jasno pa je, da se bo D-segmentu slej kot prej pridružila vrsta popolnoma električnih avtomobilov.

skoda-superb-2015 (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG