Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Prihaja Bentley z notranjostjo ‘za vegane’!
AVTOBLOG-bentley-vegan-chiron (5)

Prihaja Bentley z notranjostjo ‘za vegane’!


V kolikor ste si kadarkoli želeli novega Bentleya, a vas je ustavilo to, da je v notranjosti ”uporabljenih” kar 20 vrst živali, je v izdelavi Bentley, ki bo to pomanjkljivost odpravil.

Ikonska nemška znamka Bentley, znana po tem, da v svojih prestižnih vozilih za namene oblazinjenja in armaturnih dodatkov uporablja najbolj kvalitetno usnje iz več kot 20 različnih živali. Z vztrajno rastjo ”veganskega” trenda, ki predvsem nagovarja ”veganske” kupce, pa so oznanili prihod prestižnega vozila, ki bo uporabljal vegansko usnje, ki nikakor ne izvira iz živali.

AVTOBLOG-bentley-vegan-chiron (1)Le-to pa želijo doseči predvsem z alternativnimi materiali v notranjosti vozila, poroča medij AutoExpress, ki  tako navaja besede direktorja dizajna Stefana Sielaffa.

”Zelo težko prodamo vozilo z notranjostjo iz usnja, ki je v večini živalskega izvora, nekomu, ki uživa veganski življenski stil. Poslušali smo stranke iz Kalifornjije in drugih dežel, ki si močno prizadevajo za uporabo usnja, ki ni živalskega izvora. Moramo slediti trendom in zadovoljiti vse morebitne stranke, saj si le tako lahko zagotovimo uspešno poslovanje”, je dejal direktor oblikovanja Stefan Sielaff na konferenci Financial Times Future of the Car Summit.

AVTOBLOG-bentley-vegan-chiron (2)V ta namen bodo pri prestižni nemški znamki uporabljali usnje, ki izvira iz beljakovin in gob, armaturne dodatke pa iz najrazličnejših vrst meduz. Vse te ”vire” materialov bodo uporabili na avtomobilu, ki prihaja v bližnji prihodnosti, po besedah Bentleyevega predstavnika, ki pa ni dodal nobenih konkretnih podatkov o novem modelu.

”Kmalu bomo predstavili novo vozilo znamke Bentley, ki bo v notranjosti uporabljalo usnje, ki ni živalskega izvora. Vozniku in potnikom v vozilu bo pričaral prestižen občutek, a na popolnoma drugačen način. V notranjosti bomo uporabljali usnje, ki izvira iz beljakovin in gob, sami materiali v kabini pa bodo izvirali iz različnih vrst meduz”, je dodal Sielaff.

Kljub temu, da ne spadamo v skupino ljudi, ki bi si take notranjosti želela, se veselimo predstavitve novega Bentleyevega vozila.

 

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG