Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Prerojena BMW legenda, ki privlači poglede
bmw-e9-3.0-csi-02

Prerojena BMW legenda, ki privlači poglede


Že res, da običajno velja pravilo “starejše je, manj je privlačno” in v mnogih primerih to tudi drži. Vsekakor pa ne v vseh. To je dokazal ravno BMW E9 3.0 CSL, ki je z leti postal še bolj privlačen, lepši in predvsem občudovanja vreden.

Primerek se je skrival v garažnih prostorih podjetja H&R factory, kjer ga je na varno pospravil lastnik Christian Heine. Ko slišimo besedno zvezo BMW E9, nam je lahko že takoj jasno, da gre za kljub njegovim letom za zelo lep avtomobil. Ta primerek pa je s svojo lepoto in ohranjenostjo naravnost navdušil. Pravzaprav bi ga mnogi opisali celo kot enega najprivlačnejših avtomobilov v zgodovini BMW.

Poganja ga 3,0 litra velik motor, kar izdaja že številka v njegovem imenu. Slednji razvije 200 konjskih moči, kar je bilo za leto 1971, ko so ga začeli proizvajati, zelo veliko.

bmw-e9-3.0-csi-13

Ta čudoviti primerek E9 je zelo preprostega izgleda, vendar hkrati ponuja veliko mero elegance, ki je z leti še vedno ni izgubil in tako privlači poglede mimoidočih. Pri tako lepem serijskem avtomobilu ne moremo spreminjati skoraj ničesar, saj se zdi, da bomo s tem porušili popolno ravnovesje, v katerem se bohoti lepotec. Spremembe, ki jih je uvedel lastnik, so minimalne in dobro premišljene. Ponovno je bil obdan s svežo, bogato črno barvo, ki njegovo prisotnost le dodatno poudari in napravi avtomobil kot celoto še boljšega izgleda. Kromirani poudarki in dodatki pa mu dodajo veličasten kontrast in poživijo njegovo mogočno črnino.

Nadeta ima 17-palčna BBS RS platišča, ki zaokrožijo kontrastno eleganco in poudarijo športen karakter. Pri spreminjanju so ostali dovolj skromni, da izgleda niso pokvarili, in so s črno-kromirano srebrno kombinacijo poskrbeli za estetsko moderno in brezčasno klasiko za umirjeno vožnjo po prostranem podeželju. Za udobno in še vedno dovolj nemško trdo ter športno vožnjo je bilo nameščeno H&R prilagodljivo vzmetenje.

bmw-e9-3.0-csi-09

V notranjosti se vse vrti okrog malih detajlov. Na armaturni plošči pred sovoznikom ne moremo zgrešiti malega sopotnika pisanih barv, nameščena pa sta tudi starinski Nardi volanski obroč in prestavna ročica podjetja Alpina, ki sta odeta v temen ujemajoč odtenek lesa in očarata s čudovito izkušnjo klasične notranjosti. Zunanja črnina pa se razteza tudi v notranjost, kjer se pojavlja na sveže oblečenih usnjenih sedežih in oblogah vrat. Prav tako kot zunaj je avtomobil tudi v notranjosti prejel le malo – le tisto, kar je najbolj potrebno.

Fotografije črnega Bavarca si oglejte v spodnji galeriji.

Vir: Stance Works
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG