Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Preoblikovan Mercedes-Benz GLA je razkrit
Mercedes-Benz GLA, X156, 2017

Preoblikovan Mercedes-Benz GLA je razkrit


Čeprav spremembe niso spektakularne ali revolucionarne je preoblikovan Mercedes-Benz GLA na voljo z manjšimi a udarnimi zunanjimi in notranjimi spremembami, na voljo je nekaj novih motorjev in odličen zmogljivostni model GLA 45 AMG bo ponovno najmočnejši primerek.

Na Severno Ameriškem Mednarodnem Avto Salonu je Mercedes-Benz pripravil kar nekaj zanimivih razkritij. Eden od teh je Mercedes-Benz GLA in lahko rečemo, da gre za pomembno razkritje, saj je ta model zelo priljubljen pri nas in dosega impresivne prodajne številke. Že vse od leta 2013, ko je bil prvič predstavljen je Mercedes-Benz GLA uspešni model v segmentu, ki ga je prav to vozilo oblikovalo in spremenilo. Vozilo bi najbolje opisali kot vozilo z močnim, lepim in športno-dinamičnim oblikovanim videzom poleg športne vozne dinamike.

Medtem ko preoblikovane podrobnosti niso tako udarne kot bi posameznik lahko pričakoval – kar velja za skoraj vsa preoblikovana vozila v zadnjem času – so malenkostne spremembe, osvežitve in nadgraditve tisto, kar naredijo Mercedes-Benz GLA še bolj privlačno vozilo. Najmočnejši model te serije je Mercedes-AMG GLA45. Še posebej, ko je opremljen v posebno športno opremo ki jo nudijo pri AMG Performace Studio paketu.

Mercedes-Benz GLA, X156, 2017

S kar sedmimi modeli te serije (GLA, GLC, GLC Coupe, GLE, GLE Coupe, GLS in G), Mercedes-Benz ponuja najobširnejšo ponudbo SUV vozil med vsemi Evropskimi premijskimi proizvajalci vozil in tako tudi zagotavlja vse posamezne zahteve mobilnosti svojih kupcev. Preoblikovan model GLA je enostavno dodaten korak k prevladi trga, kar podjetju s sedežem v Stuttgartu v zadnjem času več kot uspeva. Čeprav spremembe niso spektakularne, je GLA že privlačno vozilo in malenkostne spremembe so le zagotovilo k priljubljenosti tega vozila.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG

Medtem ko ostali modeli te serije ponujajo zanimive malenkosti, pa je vodilni v tej seriji dobro poznani Mercedes-Benz GLA 45 AMG. To vozilo je na voljo z ekstremno agilnim, ročno oblikovanim 2-litrskim turbo motorjem, ki proizvede 375 konjskih moči in 475 Nm navora. To omogoči GLA 45 AMG pospeševanje od 0 do 100km/h v le 4.3 sekunde. Mogočno in hitro pospeševanje omogoči AMG SPEEDSHIFT DCT 7-stopenjski športni menjalnik. V zahvalo krajšim prestavnim razmerjem med tretjo in sedmo prestavo, lahko voznik občuti še bolj privlačno izkušnjo pospeševanja pri vseh hitrostih, kar še poveča navdušenje med vožnjo tega majhnega “terenca”. V kombinaciji z optimiziranim odzivom prestavnega časa, bližja prestavna razmerja zagotovijo boljše menjanje prestav navzgor.

Da voznik začuti impresivno pospeševanje, je vozilo opremljeno s standardnim štirikolesnim pogonom AMG Performance 4MATIC, ki poganja vsa štiri kolesa. Navor je brezkompromisno in enakomerno razporejen na sprednjo in zadnjo os. Ta konfiguracija optimalno razmerje športnosti, učinkovitosti in oprijema, ki se prilagajajo načinu vožnje. V primeru če sprednji dve kolesi izgubita oprijem, je tu več-lamelna sklopka integrirana v diferencial na zadnji osi, ki razporedi navor na zadnji dve kolesi.

Mercedes-Benz AMG GLA 45 4MATIC Yellow Night Edition, X156, 2017

Vozilo je opremljeno z izpušnim sistemom, ki nudi avtomatsko izpušno loputo. Intenziteta zvoka motorja se spremeni glede na trenutni izbran način vožnje AMG DYNAMIC SELECT in tako ponuja prijetne zvoke motorja pri bolj zmogljivem načinu vožnje.

Zunanji videz GLA 45 AMG je eden bolj agresivnih in prestižnih videzov. Ima malenkostne športne dodatke zunanjosti in notranjosti, ki ločijo najprestižnejši model od ostalih primerkov. Najbolj opazen je prenovljen agresiven sprednji odbijač s popolnoma novimi režami za zrak, sprednji podaljšek odbijača v srebrni kromirani barvi in malenkosti v visoko-sijajni črni barvi. Skupaj z inteligentnimi meritvami aerodinamike, kot sta naprimer preoblikovan sprednji odbijač in podaljšan strešni spojler, je uspelo izboljšati vozno dinamiko in vozno stabilnost med konstantnim zmanjševanjem zračnega upora.

Kar se tiče notranjosti pa je vozilo opremljeno z bolj udobnimi nastavitvami. Na kratko povedano, vse funkcije notranjosti GLA izgledajo impresivno in čisto. Celotna serija modela GLA je opremljena s premium kakovostjo in občutkom materialov. Vendar pa ima Mercedes-Benz GLA 45 AMG nekatere zanimive dodatke, med katerimi izstopajo AMG opcije. Črno-srebrna kombinacija združena s širokim volanskim obročem in čudovitimi barvnimi odtenki po armaturni plošči naredijo notranji videz veliko bolj prestižnega in modernega izgleda.

Mercedes-Benz AMG GLA 45 4MATIC Yellow Night Edition, X156, 2017

Cena, Razpoložljivost in Datum Prihoda

The 2018 Mercedes-Benz GLA goes on sale from 9 January 2017 with a starting price from 28,940.80 euros for the GLA 180. The Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC top model is offered from 56,852.25 euros. The available engines will be the GLA 180 d base model with 80 kW (109 hp) and a CO2 value from 103 g/km up to the 280 kW (381 hp) Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC. Additionally, the GLA 220 4MATIC – with an output of 135 kW (184 hp) and a torque of 300 Nm available from low RPM range – perfectly closes the gap between the two petrol engines with 115 kW (156 hp) and 155 kW (211 hp). Check out the full media gallery of the vehicle right below.

Mercedes-Benz GLA bo na voljo od 9. januarja 2017 z začetno ceno 28.940€ za osnovni model GLA 180. Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, ki je najprestižnejši model bo na voljo za 56.852€. Na voljo so motorji GLA 180d, ki proizvede 80 kW (109 konjskih moči) in CO2 izpuste 103 g/km, ter vse tja do najmočnejšega 280 kW (381 konjskih moči) Mercedes-AMG 45 4MATIC. Poleg tega, je GLA 220 4MATIC z močjo 135 kW (184 konjskih moči) in 300 Nm navora na voljo že pri nizkih obratih, kar popolno zapolni luknjo med dvema bencinskima motorjema moči 115 kW (156 konjskih moči) ter 155k W (211 konjskih moči). Vabljeni k ogledu celotne galerije spodaj:

 

Vir: Daimler AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG