Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Prenovljena Tesla S: manj zračnih rež, več lesa
tesla-s-facelift (8)

Prenovljena Tesla S: manj zračnih rež, več lesa


Po predstavitvi novih modelov X in 3 je Tesla pripravila še prenovo svojega najbolj prodajanega modela do sedaj.

Ameriška Tesla je nedavno objavila fotografije prenovljene Tesle S, ki v notranjosti po novem ponuja celo lesene obrobe. Pravzaprav bosta na voljo kar dve novi možnosti okrasnih letev, Figured Ash Wood in Dark Ash Wood. Kot že znano, bo v potniški kabini na voljo kar 17-palčni zaslon na dotik za upravljanje večine funkcij v avtomobilu. Zunaj bo Model S prejel nove LED luči, po zgledu novega Modela 3 in X pa občutno manjše hladilne reže.

tesla-s-facelift (6)

Očitno je to tudi novost Teslinih avtomobilov prihodnosti. Poleg nove notranjosti in zunanjosti je pričakovati, da bo prenova prinesla tudi tehnične novosti, saj je vendar govora o napredni znamki Tesla. Med novosti spada t.i. bio zaščitni način, kar praktično pomeni, da je avtomobil opremljen s posebnimi HEPA filtri, ki so kar 100-krat bolj učinkoviti kot standardni in preprečujejo vstop onesnaženega zraka, alergenov, bakterij in drugih kontaminacij v potniško kabino.

Zelo zanimivo je tudi dejstvo, da je sedaj polnjenje še hitrejše po zaslugi 48 A polnilnika, ki je nadomestil 40 A. Tesline superpolnilnice bodo tako prišle še bolj do izraza.

Na voljo so štirje pogonski sklopi:

Različica S 70 S 70D S 90D S P90D
Moč 316 KM, 440 Nm 327 KM, 525 Nm 416 KM, 660 Nm 463 KM / 532 KM*, 967 Nm
Pospešek 5,8 sekunde 5,4 sekunde 4,4 sekunde 3,3 sekunde / 3,0 sekunde*
Najvišja hitrost 225 km/h 225 km/h 250 km/h 250 km/h
Domet 455 km 470 km 557 km 509 km

*Ludicrous (najbolj športni vozni način)

Že tako zanimiv avtomobil postaja s prenovo še bolj všečen in napreden. Bi se odločili za zeleno ozaveščen avtomobil prihodnosti?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG