Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Peugeot / Prenova Peugeota za leto 2018
AVTOBLOG-Peugeot308-facelift (6)

Prenova Peugeota za leto 2018


Peugeot je z nekaj slikami razkril prenovo njihovega 308 za modelno leto 2018, kjer lahko vidimo, da je skoraj identičen trenutnemu 308. Večje spremembe so le mehanske narave.

Sprednji konec prenovljenega Peugeota 308 izgleda zelo malo spremenjen. Luči so identične tistim v sedajšnjem avtomobilu in ohrajajo LED dnevne luči. Dobil je novo masko, kjer ‘rešetka’ nima več pokončnih zarez, ampak so jih zamenjali manjši srebrni pravokotniki, ki zaradi dizajna izgledajo, kot da lebdijo okoli dominantne sredinske Peugeot značke.

AVTOBLOG-Peugeot308-facelift (8)
Spremembe so ravno tako vidne na sprednjem odbijaču, na katerem so drugačne odprtine za zajem zraka in kvadratne meglenke. Zaenkrat še ni uradnih fotografij zadnjega dela vozila, vendar lahko rečemo po tem kar se vidi iz dostopnih slik, da bodo ravno tako  malenkostno drugačne luči in zadnji odbijač.

Pomembnejša je pridobitev novih naprednih asistenčnih sistemov, vzetih iz modela 3008. Med drugim sta nova tudi sistem za aktivno zaviranje v sili in sistem za opozarjanje ob nenamerni zapustitvi voznega pasu. Dodatno dobi novi 308 tudi ‘Visiopark 1′ sistem, ki lahko avtomobil tudi sam parkira, v notranjosti pa lahko najdemo najnovejši i-Cockpit, ki je kompatibilen z Android Auto in Apple CarPlay.

Pod pokrovom motorja, prenovljeni 308 dobi dva nova dizelska in en bencinski agregat. Prvi dizelski motor je 2.0 litrski BlueHDi 180 S&S, ki je že standardno spojen s 8 stopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je bil narejen v sodelovanju z podjetjem Aisin. Ravno tako v ponudbi bo BlueHDi 130 S&S štirivaljni dizel in 1.2 litrski trovaljni bencinski agregat, kjer oba dobita v osnovi 6 stopenjski ročni menjalnik.
Več detajlov bo znanih kasneje,
pred uradnim razkritjem avtomobila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG