Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Predstavljena je nova, cenovno dostopna Tesla 3!
Tesla_Model_3_04

Predstavljena je nova, cenovno dostopna Tesla 3!


Novi Model 3 se lahko pohvali z dometom 350 kilometrov in začetno ceno 30.000 €. Bi ga imeli?

Po dolgem čakanju je Tesla končno le predstavila Model 3. Je prav to, na kar smo upali in čakali – vsestranski, dostopnejši, a še vedno zelo privlačen 5-sedežnik z zadovoljivim dometom in relativno nizko ceno. Pravzaprav je bil že od modela Roadster skrivnostni načrt napredovanje do modela S, do posebnega SUVa model X in sedaj cenovno ugodnejše različice.

Vse lepo in prav, zatakne pa se pri prednaročilih. Le v večeru uradne predstavitve je podjetje Elon Muska dobilo kar 115.000 prednaročil! Prav vsaka rezervacija pa od stranke zahteva plačilo depozita v višini 1000 ameriških dolarjev.

Tesla_Model_3_06

Tu je še nekaj dejstev, ki jih o modelu 3, Teslinem vstopnem modelu, resnično morate vedeti. Musk kot prvo obljublja, da bo avtomobil osvajal vse varnostne teste. Prav vsi bodo namreč na voljo s funkcijo Autopilot (avtonomna vožnja) in funkcijo Supercharging (ekstremno hitro polnjenje).

Prav tako model 3 postreže s prostorom za 5 odraslih oseb, saj je za ta namen Tesla še bolj skrčila armaturno ploščo, pomaknila sprednja sedeža bolj naprej in tako sprostila prostor za noge na zadnji klopi. Za občutek zračnosti in izkoristek prostora za glave je celotna streha obdana s panoramsko stekleno streho. No, tudi tovornega prostora je dovolj, saj lahko po podatkih v novinca spravite celo 2,2 metra dolg srf. Bo dovolj?

Tesla_Model_3_02

Ko je Musk govoril o dosegu in pospeševanju, je omenil, da govori o najšibkejši različici modela 3. Drugi modeli bodo še hitrejši in bodo z enim polnjenjem vozili dlje. Osnovni model bo torej s polno baterijo lahko prevozil okrog 350 kilometrov, do stotice pa bo potreboval 6 sekund. Musk je pri tem dodal, da podjetje Tesla ne dela počasnih avtomobilov. Prav tako je direktor prepričan, da je lahko model 3 pri kupcih že konec naslednjega leta in to za le okrog 30.000 €. Ker pa že vemo, da nove Tesle na trg ne pridejo vedno povsem točno, moramo slednjo napoved jemati nekoliko z rezervo.

Koliko modelov 3 želi prodati podjetje? Muskovi načrti so izdelava avtomobilov v tovarnah v Kaliforniji in novi Gigatovarni li-on baterij. Na leto želi namreč, vključno z modelom 3, proizvesti 500.000 vozil. Vsekakor zelo optimistična napoved, ki pa se zna ob tako velikem številu prednaročil dejansko uresničiti.

Je kdo že vplača depozit za novega Teslinega “malčka”?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG