Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Predstavljena je Honda NSX kot GT3 dirkalnik!
honda-nsx-gt3 (1)

Predstavljena je Honda NSX kot GT3 dirkalnik!


Honda NSX v vlogi GT3 dirkalnika? Seveda, zakaj pa ne! Impresivne specifikacije, čudovit izgled in dirkaška uporabnost na vrhuncu. Kaj več še potrebujete?

Honda je preko ameriške poddružbe Acura predstavila GT3 dirkalnik, ki je osnovan na superšportniku NSX in bo prihodnje leto udeleženec večih tekmovanjih v Severni Ameriki. Avtomobil z močjo oskrbuje 3,5-litrski twin-turbo šestvaljnik, vzet iz standardne različice. Tudi večino ostalih bistvenih komponent je sposojenih iz običajnega NSX, glede na manjkajoče podatke pa bo NSX v različici dirkalnika izgubil 9-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik in vse tri električne motorje, ki običajno dopolnjujejo hibridni sistem v cestni različici.

honda-nsx-gt3 (3)

9-stopenjskega bo tako zamenjal 6-stopenjski sekvenčni športni menjalnik, s katerim bo tudi privarčeval na teži, ki bo z odstranitvijo elektromotorjev in baterij občutno nižja kot sicer. Šasija iz aluminija je zelo podobna standardni z razliko le zadnjega pogona pri dirkaški različici. Povsem po meri je bil izdelan celoten paket aerodinamičnih dodatkov, ki vključuje poseben sprednji odbijač, velik spojler na zadku, sprednji ter zadnji difuzor in večje vstopne in izstopne odprtine za boljše hlajenje motorja.

Večinsko je avtomobil izdelan na Japonskem z nekaj testiranji v Evropi, bodo pa sicer avtomobile izdelovali zgolj v Acurinem obratu v Ohiu (kjer izdelujejo tudi cestno različico NSX). Honda-Acura ima bogato zgodovino dirkaških uspehov v Severni Ameriki; zmagali so na tekmovanju IMSA v kategoriji voznikov in proizvajalcev leta 1991, 1992 in 1993, v letu 2009 le v kategoriji proizvajalcev ter osvojili zmage timske in vozniške zmage na LMP1 in LMP2 Ameriškega LeMansa.

Bomo novinca lahko videli tudi na kakšni dirki izven Severne Amerike?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG