Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Predstavljamo 10 avtomobilov z najdaljšim stažem lastništva!
AVTOBLOG-Audi-TT-Lighting-Style-Edition-Japan-1 (1)

Predstavljamo 10 avtomobilov z najdaljšim stažem lastništva!


Ne zaljubijo se vsi v svoj novi avtomobil, saj ga nekateri prodajo že po enem letu. No te avtomobili pa so popolno nasprotje, saj imajo v povprečju najdaljši staž lastništva enega človeka med vsemi. Le zakaj?

Presenetljivo med avtomobile, ki se jih lastniki največkrat znebijo že po enem letu lastništva spadajo tudi modeli kot so BMW serije 3, serije 4 in serije 5, pa tudi nekoliko višji X3. Ne zaostaja niti konkurenca v obliki Mercedes Benz razreda C in razreda E, izvzeti pa niso niti japonci ali američani, kjer med najprepoznavnejše zagotovo spada Subaru WRX. Kaj pa popolno nasprotje? Ste se kdaj spraševali, kateri so tisti avtomobili, ki jih ljudje obdržijo po vrsto let?

 

iSeecars.com je analiziral preko 15,7 milijona različnih vozil, ki so jih na ameriškem trgu (zato se modeli nekoliko razlikujejo z evropejskimi) prodajali prvi lastniki in tako določili, katere so obdržali najdlje in objavili naslednji seznam:

1. Toyota Land Cruiser (10.6 let)
2. Porsche Boxster (9.9 let)
3. Ford Expedition (9.0 let)
4. Mercedes-Benz SLK (9.0 let)
5. Ford Explorer (8.9 let)
6. Toyota Sequoia (8.9 let)
7. Chevrolet Corvette (8.8 let)
8. Toyota Avalon (8.8 let)
9. Toyota 4Runner (8.8 let)
10. Audi TT (8.8 let)

AVTOBLOG-lastnistvo-avtomobilov (1)
Modeli kot je Land Cruiser so mnogo bolj zanesljivi od konkurence, kot je v tem primeru Mercedes razreda G ali britanski Range Rover, zato je razumljivo zakaj se jih lastniki oklepajo dalj časa. To ravno tako drži za ostale toyotine modele, kot do 4Runner, Sequoia in Expedition. Ta vozila navadno zdržijo veliko kilometrov in lahko prenesejo tudi bolj grobo uporabo. Visoko na listi so tudi nekateri športni avtomobili, ki pa pa so tam zagotovo pristal zaradi brezčasnega videza. Po besedah direktorja iSeecars.com, športni avtomobili namreč ne doživijo prenove tako pogosto, zato lastniki ne čutijo potrebe po menjavi.

AVTOBLOG-lastnistvo-avtomobilov (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. andrej says:

    Moj mercedes 200 cdi C klasa je star 12 let in dela kot urca,potrebno je redno vzdrževanje.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG