Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Predelovalna skupina Lumma je vzela F-Pace v svoje roke
Lumma_F-Pace (4)

Predelovalna skupina Lumma je vzela F-Pace v svoje roke


Nemška predelovana skupina je brutalno predelala terenskega Jaguarja F-Pace in mu povečala moč in dodala veliko delov izdelanih iz ogljikovih vlaken.

Jaguar F-Pace je že v osnovi športno in atraktivno oblikovan in se trdno drži slovesa znamke. Prestiž, eleganca, moč so kriteriji ki zaznamujejo slavno Angleško podjetje. Enako ostaja pri najnovejšem terenskem primerku F-Pace, ki pa je s pomočjo Nemške predelovalne skupine Lumma, stopil še stopničko višje. Nosi ime Lumma CLR-F in izgleda naravnost pošastno. Celotno je izdelan iz lahkih in močnih delov iz ogljikovih vlaken, vključno s streho in pokrovom motorja, prav tako pa je zamenjano vzmetenje vozila, ki mu sedaj omogoči še nižjo držo. Za zapolnitev prostora med pnevmatiko in blatnikom pa poskrbijo 24-colska platišča. Tako velika platišča pa ustvarijo kar veliko upora in potrebujejo veliko moči za pridobivanje na hitrosti, vendar so pri Lummi tudi za to poskrbeli.

Lumma_F-Pace (1)

Motor prostornine treh litrov, opremljen s super-polnilnikom in šestimi cilindri v V postavitvi, zdaj proizvede 480 konjskih moči. To so dosegli s poigravanjem z računalnikom, za še bolj pristen zvok pa poskrbi nov izpušni sistem, ki ima ogromne izpušne cevi. V notranjosti je moč najti usnjene dele in dele oblečene v alkantaro, za dodaten priokus pa lahko kupec izbira med deli olepšanimi z ogljikovimi vlakni ali lesom. Pedala za plin in zavoro sta izdelana iz aluminija, pod njimi pa so označeni predpražniki. Čudovita igračka!

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG