Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Subaru / Predelana Impreza s 600 konji podre rekord moškega otoka
Subaru_Impreza_TT (20)

Predelana Impreza s 600 konji podre rekord moškega otoka


Pretekli vikend se je na slovitem “Isle of Man” odvila dirka z motorji, med drugim pa je tudi voznik predelanega Subaruja podrl rekordni čas za avtomobile.

V nedeljo je voznik predelane Subaru Impreze WRX STI, podrl svoj rekord izpred dveh let. Mark Higgins je omenjeni voznik, ki je med drugim tudi trikratni Britanski reli prvak, ter voznik kaskader  v filmih James Bond. Po sobotnem treningu je v nedeljo izboljšal rezultat za kar 14 sekund, ter na koncu dosegel naslednje rezultate: 37.73 milj dolgo progo (60.72km) je prevozil s časom 17 minut in 35.139 sekund, kar pomeni da je vozil s povprečno hitrostjo 128.730 milj na uro oziroma 205.56 kilometrov na uro.

Subaru_Impreza_TT (16)

Da je dosegel tako izjemen rezultat, pa je poleg dolgoletnih izkušenj potreboval tudi izjemno vozilo. Gre za predelano Subaru Imprezo WRX STI, ki z 2-litrskim turbo bokser motorjem proizvede 600 konjskih moči in je v sorodu z motorjem, ki ga uporabljajo na dirkah svetovnega reli prvenstva. Vendar medtem ko WRC motor nudi vrtenje do 6.500 obratov na minuto, pa ta predelava omogoča rdečo linijo pri 8.500 obratih na minuto. Ker je 75% proge na Isle of Man prevožene pod polnim plinom, sta tudi motor in menjalnik predelana tako, da lahko vzdržita konstantno maksimalno moč in nudita daljšo obstojnost.

Na voljo je tudi kratek posnetek, ki prikaže surovo moč Subarujeve pošasti:

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG