Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Pred vami je… Ferrari prihodnosti!
future-ferrari-manifesto-06

Pred vami je… Ferrari prihodnosti!


Vas zanima zmagovalni dizajn na natečaju za zunanji izgled Ferrarijev prihodnosti? Ogledate si lahko najvišje uvrščene upodobitve in dejanskega zmagovalca natečaja.

Na fotografijah lahko občudujete zmagovalca Ferrarijevega izziva za najboljše oblikovanje. Imenuje se Manifesto in prikazuje, kako naj bi leta 2040 izgledali avtomobili slavnega italijanskega proizvajalca športnih vozil. Seveda zaenkrat ostaja zgolj pri računalniški upodobitvi in avtomobil še ni niti blizu dejanski proizvodnji. Kljub temu, da je v fizični obliki izdelan kot majhen model avtomobila, pa je kot celota vseeno zelo velika zmaga za šest študentov oblikovanja, ki so odgovorni za njegove impresivne linije.

future-ferrari-manifesto-02

Vse skupaj se je začelo lansko leto, ko je podjetje iz Maranella razpisalo natečaj za svetovno najboljše oblikovalske šole. Udeleženi so morali prikazati, kako bo Ferrarijev superšportnik izgledal čez 25 let. Če se to zdi še daleč stran, naj vas opomnimo, da je minilo že preko 20 let, odkar se je prvič pojavil Ferrari 355. Od takrat pa smo videli že marsikaj zanimivega. Po izločanju je od 50 sodelujočih ostalo le še 8 institucij, tekmovanje pa se je nato osredotočilo na štiri institucije, kjer je vsaka predstavila po tri modele.

Med slednjimi dvanajstimi je zmagovalca izbrala žirija in Ferrarijevi možje Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Nick Mason, Jay Kay in Flavio Manzoni. Sodnike je očitno prepričala popolnost dizajna, kot tudi spretnosti stvariteljev, za katere verjamejo, da so sposobni izdelati čudovito zunanjost, notranjost in podvozje športnika prihodnosti. Prav tako so bili sodniki očarani nad oblikovanjem in načinom odpiranja vrat.

future-ferrari-manifesto-03

Posebej omembe vreden je tudi FutureFerrari (FL) projekt notranjosti, ki so ga ruski študentje oblikovanja dizajnirali z mislijo na sodelovanje med človekom in strojem.

Sicer pa je bil ob koncu izglasovan še zmagovalec preko internetnega glasovanja na Ferrarijevi Facebook strani. Izdelek po imenu Premio Speciale je ustvarila skupina oblikovalcev de Esfera.

Oglejte si torej, kako si je zmagovalna skupina študentov oblikovanja zamislila Ferrarija v prihodnjih 25 letih.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG