Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Pozor, Gemballa Avalanche vam bo pognala strah v kosti!
AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (9)

Pozor, Gemballa Avalanche vam bo pognala strah v kosti!


Predelovalec športnih vozil Le Gemballa si je drznil lotiti predelave že tako strupenega Porscha 911 Turbo zadnje generacije.

Porsche je v svoji paleti avtomobilov že kar dobro uveljavil modele, ki se ponašajo z oznako Turbo, saj le ti predstavljajo štirikolesno gnane, prisilno polnjene in predvsem brutalno močne izvedenke njihovih običajnih avtomobilov. Najnovejšo različico s tem imenom predstavlja 991.2 Turbo, ki doseže zavidljivih 540 konjskih moči  iz le 3.8 litrskega šest-valjnega agregata. Zmogljiv agregat in njegov napreden štirikolesni pogon pa poskrbita za to, da iz mesta do stotice pospeši v točno treh sekundah in doseže največjo hitrost 320 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (10)

Ob taki zmogljivosti je verjetno zadnja stvar, na katero bi pomislili še več moči. No, če pa imate o pomanjkanju moči vseeno kaj dvoma, so vas pri Porschejevem atraktivnem predelovalcu Gemballa že prehiteli. Iz aktualnega 991.2 Turba so namreč ustvarili pošast, ki sliši na ime Avalanche, po slovensko plaz. Ime verjetno predstavlja občutek, ki ga doživite, če v tem avtomobilu stopalko za gas pritisnite do konca, v kolikor si to seveda upate. S predelavo so namreč moč motorja povečali na dih jemajočih 809 konjskih moči, navor pa se je dvignil iz 660  na kar 964 njutnometrov navora! To je več kot dovolj, da bo Avalanche do 200 kilometrov na uro pospeševal enako hitro, kot slavni Bugatti Veyron. Luč sveta bo Avalanche ugledal letos v Ženevi in ne bo edina novost proizvajalca, družbo mu bo namreč delal GTR 780 Evo-R, za katerega pa prav tako obljubljajo, da bo postavil nove mejnike v smislu zmogljivosti in sloga. Trenutno so to vsi podatki o Avalanchu, iz slik pa je razvidno, da bo opremljen z ogromnim spojlerjem in prepoznavnim Gemballinim izpušnim sistemom z štirimi ogromnimi zaključki.

Za zaključek pa si oglejte še nekaj ekstremnih stvaritev proizvajalca Gemballa.

 

Gemballa Mirage GT zasnovana na legendarni Porschejevi Carreri GT

AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (6) AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (5)

 

Gemballa GTP, zasnovana na Porsche Panameri Turbo

AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (4) AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (3)

 

Gemballa MIG, zasnovana na Ferrarijevemu Enzu

AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (2) AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (1)

 

Ter še zadnja Gemballa Roadster GT, zasnovana na Mercedes Mclarnu SLR.

AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (7) AVTOBLOG-gemballa-avalanche-991turbo-porsche- (8)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG