Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Potrjeno: Audi A9 prihaja v produkcijo kot električni GT
Audi_a9 (1)

Potrjeno: Audi A9 prihaja v produkcijo kot električni GT


Dolgo pričakovana serija Audi A9 bo do konca tega desetletja končno ugledala luč življenja in bo tako postala najprestižnejša serija vozil znamke Audi. Opisujejo jo kot elegantno limuzino v obliki športnega kupeja.

Po zelo uspešni prodaji prestižnega razreda S znamke Mercedes-Benz, se vse več podjetji osredotoča na produkcijo visoko-zmogljivih limuzin, zmožnih dolgih potovanj in maksimalnega udobja. Svoj primerek bo še do konca desetletja predstavil tudi Audi, z dolgo pričakovano serijo A9, ki bo stopničko višje kot trenutna najprestižnejša serija A8 in bo popolnoma električna. Seveda pa Audi ni edini ki načrtuje visoko-zmogljive električne limuzine. Tesla je s svojim modelom S že predstavila prednosti električne energije, Porsche, BMW, Mercedes-Benz in Lexus pa so tudi že zelo blizu predstavitvi popolnoma električnim primerkom potovalnih limuzin.

Audi_a9 (2)

Pogonski agregat v seriji A9 bo enak tistemu, ki je namenjen 2018 seriji Q6 e-tron terenskemu vozilu. 95-kilovatna litij-ionska baterija je zmožna prevoziti več kot 350 kilometrov z enim samim polnjenjem in s pomočjo hitre polnilnice, lahko popolnoma napolni baterijo v le 60 minutah. Opremljen bo tudi s 4. stopnjo avtonomne vožnje, ki omogoča samostojen nadzor vozila v vseh razmerah razen v primeru ekstremnih vremenskih razmer. Za razliko, bo serija A8 ki bo trgu predstavljena prihodnje leto, opremljena s 3. stopnjo avtonomne vožnje.

Audi_a9 (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG